REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Taxe duble la biletele de avion

Taxe duble la biletele de avion

Replica API 24 iunie 2022 | 17:29 1986

Dacă a venit vara, e clar că totul e la supra preț. De la shaorma la bilete de avion spre destinații exotice. Turcia este una dintre destinațiile preferate de români și întotdeauna va fi țara cea mai căutată pentru prețuri mici și mâncare bună. Există totuși o discrepanță de preț între biletele de avion din iarnă și cele din vară, dar pentru o vacanță bine meritată românii scot din buzunar oricât este nevoie.

Dacă aveți economisiți vreo 500 de euro și v-ați plictisit de litoralul românesc, Turcia vă așteaptă. Aeroportul Mihail Kogălniceanu oferă plecări spre Turcia, țară preferată de români pentru concedii și cereri în căsătorie. Sau dacă nu vă place căldura, puteți opta pentru Londra, unde este mai răcoare, dar și biletul de avion este între 300 și 600 de euro.

Bilete la preț dublu pentru destinațiile preferate de români

Biletele de avion s-au scumpit teribil în această vară, prima vară de după pandemie în care toată lumea își dorește să scape de viața monotonă de oraș și să plece într-o vacanță bine gândită și stabilită de acasă cu toate cheltuielile aferente unei vacanțe de lux pe bani puțini. Prețurile la biletele spre Turcia în această vară ajung și la 600 de euro, iar cel mai ieftin bilet e 350, față de iarna trecută când un bilet de avion spre Turcia era 150 de euro. Se vede clar că odată cu trecerea pandemiei și creșterea prețului la carburanți, au crescut și prețurile la kerosen-ul cu care se alimentează avioanele.

Prețuri piperate și spre alte orașe din țară

Având în vedere prețurile spre destinații exotice, nici noi, românii, nu ne lăsăm mai prejos și ca să intrăm în rând cu lumea am scumpit biletele spre destinații ca Oradea, Cluj, Timișoara. Un bilet de la Mihail Kogălniceanu spre Cluj costă 420 de euro, iar un bilet spre Iași este 220 de euro.

Românii nu se lasă mai prejos legat de prețuri și întotdeauna găsesc o portiță să mai ia câte ceva din buzunarele contribuabililor. Nu putem noi să ne mândrim cu prețurile mici din Turcia sau cu peisajele din Grecia, dar măcar biletele de avion sunt vândute la sume exorbitante ca să compensăm cu ceva lipsa de priveliști frumoase.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu cat o platiti pe ziarista asta? E de tot rasu. Ca sa fiu mai plastic. Am deschis Vola.ro si pe toata luna Iulie am gasit intr-o singura zi peste 400 euro un bilet Constanta Cluj. In rest preturi intre 90 si 200 euro. Cam scumpe dar asta este. Oricum platesti mult mai mult pe un plin de motorina iar ca timp.....
0
0
De cat cu avionu mai bine merg cu Opelul meu frumos
1
0
Turcia dus intors 2 pers de pe kogalniceanu 300 euro. Nu ceea ce scrie in articol
1
0
Ziarista ariana e aeriana. Ea nu vede ca zborurile sunt cu escala la luton stansted, heathrow, budapesta. Geografia e grea. E lipsa de avioane si personal si nu blocheaza nimeni un echipaj pentru 3 ametiti din constanta. Autocarul e 350lei dus intors
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369