REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Incredibil: Un biet bugetar din Portul Midia, acuzat că a traficat peste 9 tone de cocaină

Incredibil: Un biet bugetar din Portul Midia, acuzat că a traficat peste 9 tone de cocaină

Replica API 31 mai 2012 | 00:00 143

Familia celui reţinut, în stare de şoc: sunt oameni modeşti, plini de datorii!

Familia celui reţinut, în stare de şoc: sunt oameni modeşti, plini de datorii!

Un constănţean a fost solicitat în vederea extrădării de autorităţile italiene, printr-o semnalare privind un mandat european de arestare. Din actele transmise de autorităţile judiciare italiene rezultă că persoana solicitată - Iustin Victor Rădulescu, de 55 de ani, este cercetată pentru trafic organizat de droguri de mare risc, constând în aceea că, în perioada decembrie 2007 - aprilie 2008, în complicitate cu alte persoane şi făcând parte dintr-un grup organizat, a coordonat, finanţat şi supervizat operaţiunile care urmăreau importul de narcotice, a cumpărat din America Latină, în mod repetat, cantităţi mari de droguri, circa 9 tone de cocaină, fiind transportate, pentru expediere, cu o navă reţinută de autorităţile portugheze, cu o altă navă reţinută de autorităţile spaniole, precum şi cu alte două nave, în special veliere, operaţiuni desfăşurate pe teritoriul mai multor state.

De asemenea, se mai reţine că a importat, în complicitate cu alte persoane, în aceeaşi manieră, cantitatea de o tonă şi jumătate de cocaină, transportată la bordul a 2 nave. Ieri, bărbatul a fost luat de poliţişti de acasă, după ce a ieşit din tură de la locul de muncă, Portul Midia, şi dus în faţa Curţii de Apel. Judecătorii au dispus arestarea pentru 5 zile, până la sosirea mandatului de arestare propriu zis. Avocatul Eduard Nicolae Niţă, din Baroul Constanţa, care a luat act de solicitarea italienilor în vederea apărării, susţine că povestea nu stă chiar aşa cum e descrisă semnalarea emisă autorităţilor române. "El este navigator şi închiriase nişte iahturi de la o companie, pentru a face croaziere scurte pe mare. Numai că, după cum susţine chiar el, ambarcaţiunile erau în ultimul hal, că nici nu putea pleca prea departe cu ele. Abia putea ieşi din port, dar nici nu aveau autonomie să plece prea departe, cu atât mai puţin în Insulele Canare, aşa cum se specifică în actul emis de autorităţile italiene. El susţine că nu ştie nimic despre droguri, mai ales că ambarcaţiunile respective mai erau închiriate şi de alţii, iar faptele specificate în document s-ar fi petrecut în 2007 - 2008", susţine avocatul Niţă.

Ce spune soţia lui Rădulescu

Vestea reţinerii lui Victor Rădulescu a venit ca o lovitură în plex pentru familie, Mihaela Rădulescu, soţia bărbatului, declarându-se şocată de ceea ce se întâmplă: "Munceşte de 30 de ani în ture. A venit acasă la 12, urma să îmi ia tratamentele, când au venit doi poliţişti, în civil, şi ne-au spus că există pe numele lui o reclamaţie şi să meargă la Poliţie, pe bulevardul Mamaia. De acolo, am fost anunţată că e reţinut". Femeia spune că dacă soţul ei ar fi fost traficant de droguri, atunci ei ar fi fost mai înstăriţi: "Din tot blocul (n.r.- situat în zona bulevardului Ferdinand) noi suntem singurii care nu avem balcoanele închise ori geamuri noi din termopan. Soţul meu nu a fost de foarte mult timp în Italia, de prin 2001, deci nu are legătură cu acest caz. E o greşeală". Întrebată cum ar fi fost posibilă o astfel de eroare, Mihaela Rădulescu nu exclude varianta ca cineva să fi folosit, ilegal, datele personale ale soţului ei sau se fi răzbunat un fost partener de afaceri. "Soţul meu a avut o firmă de shipping, cu un partener italian, pe care l-a şi dat în judecată pentru că ne datora bani. Dar firma a fost acum câţiva ani, a fost închisă", a spus soţia lui Rădulescu. De menţionat că familia lui Rădulescu, un biet bugetar, este plină de datorii aşa încât nu este exclus ca Interpolul să se fi înşelat.

Daniel ALBU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272