REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Independența Federației Ruse, marcată la Constanţa

Independența Federației Ruse, marcată la Constanţa

Replica API 12 iunie 2015 | 00:14 76

Independența Federației Ruse este marcată anual la 12 iunie. Joi, la Constanța, consulatul Federației Ruse a organizat o recepție la un hotel din municipiu, la care nu a absentat protipendada autohtonă. Pe lângă rezerviștii care au înmânat flori consului general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Excelenţa Sa Vladimir Volkov, s-au afișat și alte personalități, precum Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, nelipsit de la evenimentele rusești; viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău; primarul de la Medgidia, Marian Iordache sau fostul șef al Brigăzii de de Combatere a Criminalităţii Organizate, Aurelian Pavel ș.a.

„Această zi marchează ziua în care s-a adoptat declarația de independență a statului rus! Vreau să urez popoarelor din Rusia și din România, pentru că ambele țări sunt multinaționale, dezvoltarea prieteniei și că, în ciuda dificultăților pe care le avem acum, relațiile dintre cele două țări vor ajunge la un nivel mai înalt. (...) Suntem pregătiți și noi suntem deschiși pentru a colabora cu această țară frumoasă, bogată, România!”, a spus Excelenţa Sa, Vladimir Volkov.

„Am venit din respect față de prezența consulară la Constanța, fiindcă este un prilej bun pentru a le ura cele bune atât rușilor, cât și lipovenilor care și-au găsit casa la noi în Constanța. Trebuie să recunosc că nu au fost foarte multe colaborări din punct de vedere instituțional, dar au fost în permanență înfrățiri, prezențe culturale, un festival de film rusesc, un festival de muzică și este bine că își promovează identitatea în orașul nostru, pentru că au găsit un teren propice pentru multiculturalism, toleranță și cred că astăzi trebuie să profităm de ziua lor națională, pentru a le ura La Mulți Ani!”, a spus Făgădău, pentru Replica.

După 77 de ani de bolșevism axat pe politică criminală, în 1994 Rusia dădea semne de revenire la umanitate. Primul preşedinte al statului, Boris Elţin, a emis la 12 iunie 1994 Decretul - Ziua adoptării Declaraţiei privind suveranitatea de Stat a Rusiei. Din 2002 a primit denumirea oficială de Ziua Rusiei și este marcată de rușii de pretutindeni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272