REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

India: Mii de medici în grevă pentru a cere creşterea siguranţei, după un incident la un spital

India: Mii de medici în grevă pentru a cere creşterea siguranţei, după un incident la un spital

Replica API 15 iunie 2019 | 00:00 367

Mii de doctori din India au făcut vineri grevă pentru a cere creşterea securităţii în spitale după un atac asupra unor medici rezidenţi din oraşul Kolkata (est, fosta Calcutta). Protestul a blocat activitatea a numeroase spitale de stat, relatează Reuters.

Cel mai afectat a fost statul Bengalul de vest, unde se află Kolkata, cel puţin 13 mari spitale publice fiind paralizate.

Protestul vine după un incident survenit la 10 iunie la Colegiul medical din Kolkata, în care trei medici rezidenţi au fost grav răniţi într-o dispută cu familia unui pacient decedat.

Medicii din Bengalul de vest au declanşat o grevă pentru a cere condiţii mai bune de siguranţă, iar acţiunea a fost extinsă în întreaga ţară după ce premierul din acest stat, Mamata Banerjee, a condamnat protestul, afirmând că poliţiştii nu au făcut grevă când unul din colegii lor a fost ucis şi i-a avertizat pe rezidenţi că ar putea fi evacuaţi din căminele unde locuiesc dacă nu se întorc la lucru.

Asociaţia medicilor indieni a subliniat că atacul "barbar" de la clinica din Kolkata reflectă o problemă naţională şi a chemat la protest pe plan naţional, cerând totodată adoptarea de legi pentru protejarea doctorilor de astfel de atacuri.

Aproape 30.000 de medici erau în grevă vineri, în cea mai mare parte în Bengalul de vest, dar şi în New Delhi sau în statul Maharashtra (vest), potrivit datelor furnizate de organizaţiile medicilor.

Ministrul federal al sănătăţii, Harsh Vardhan, a încercat să calmeze lucrurile, promiţând că se vor lua măsuri mai stricte de siguranţă în spitale şi cerându-i Mamatei Banerjee să-şi retragă ultimatumul.

India a cheltuit 1,4% din PIB pe sănătate în anul fiscal 2017-2018, unul din cele mai reduse bugete din lume, iar milioane de indieni sunt dependenţi de sistemul public de sănătate, ieftin dar inadecvat, notează Reuters.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La miliardul de populatie cateva mii de protestatari. Asta e.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369