REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

India se teme de apariţia unor noi variante de coronavirus în China şi cere populaţiei să poarte măşti

India se teme de apariţia unor noi variante de coronavirus în China şi cere populaţiei să poarte măşti

A.F. 29 decembrie 2022 | 00:00 183

Ministrul sănătăţii din India a sfătuit populaÅ£ia să-ÅŸi ia măsuri de precauÅ£ie împotriva Covid-19, inclusiv să se vaccineze ÅŸi să poarte măşti, pentru că se teme de apariÅ£ia unor noi variante ale coronavirusului, care s-ar putea dezvolta ca urmare a valului de infecÅ£ii cu care se confruntă China vecină, relatează CNN.

Ministrul Sănătăţii, Mansukh Mandaviya, a declarat că India va începe să testeze aleatoriu 2% dintre călătorii internaÅ£ionali care sosesc pe aeroporturile ţării ÅŸi a cerut autorităţilor regionale să trimită probele pozitive la laboratoarele care monitorizează noile tulpini Covid, informează news.ro, citat de stiripesurse.ro.

"Statelor indiene li s-a spus să îi facă pe oameni să conÅŸtientizeze (necesitatea) de a purta măşti, de a folosi dezinfectanÅ£i pentru mâini, de a menÅ£ine igiena respiratorie ÅŸi de a se distanÅ£a social", a declarat Mandaviya, încurajându-i totodată pe indieni să se vaccineze.

"Covidul nu s-a terminat încă. Am dat instrucÅ£iuni tuturor celor implicaÅ£i să fie în alertă ÅŸi să consolideze monitorizarea", declarase ministrul miercuri la o reuniune de evaluare a situaÅ£iei COVId din Å£ară.

India, Å£ară cu 1,3 miliarde de locuitori, a doua cea mai populată din lume, după China, a relaxat restricÅ£iile Covid la începutul acestui an, după o scădere a numărului de infecÅ£ii, iar oamenii au renunÅ£at, în mare parte, să mai poarte măşti afară.

Anul trecut, India a fost devastată de un al doilea val de Covid-19, care a ucis zeci de mii de persoane şi a copleşit sistemul de sănătate al ţării.

Avertismentele ministrului indian vin în contextul în care în China este de aÅŸteptat ca infecÅ£iile din cele mai mari oraÅŸe ale sale să se răspândească în vastele sale zone rurale, după ce a renunÅ£at în grabă ÅŸi nepregătită la strategia sa "zero Covid", la începutul acestei luni, de teama prostestelor.

Miercuri, ÅŸeful OrganizaÅ£iei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ÅŸi-a exprimat îngrijorarea cu privire la creÅŸterea numărului de cazuri din China, subliniind că este preocupat de "creÅŸterea numărului de cazuri grave".

Coreea de Sud a anunÅ£at, vineri, că un cetăţean al său aflat în China a murit după ce a făcut Covid, scrie agenÅ£ia Yonhap.

Valul de infecÅ£ii ar putea duce la aproape 1 milion de decese în China, potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută, care a adăugat că, de asemenea, este posibil să suprasolicite multe sisteme locale de sănătate din Å£ară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272