REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Individul care a târât cu maşina un poliţist, la Topraisar, susţine că avea maşina defectă: a cerut expertiză tehnică

Individul care a târât cu maşina un poliţist, la Topraisar, susţine că avea maşina defectă: a cerut expertiză tehnică

Replica API 10 august 2013 | 00:00 292

Menţinut în arest

Menţinut în arest

Susţine că autoturismul său a fost defect şi cere expertiză tehnică! Este vorba despre tânărul care a târât cu maşina un agent de poliţie, la Topraisar, făcându-l pe acesta personajul principal dintr-un eveniment mai mult decât traumatizant. Magistraţii i-au respins cererea inculpatului Georgian Paraschiv, dar a făcut recurs. Agentul de poliţie Ovidiu Datcu şi-a revenit cu greu din experienţa neplăcută din martie, acum întorcându-se la serviciu.

Individul care a târât cu maşina un poliţist, la Topraisar, rămâne în arest, soluţie dată de către Tribunalul Constanţa, la data de 7 august, respingându-i cererea de înlocuire a măsurii. De asemenea, Georgian Paraschiv, de 25 de ani, se consideră nevinovat, el solicitând efectuarea unei expertize tehnice auto în cauză, adăugând că autoturismul ar fi fost defect, motiv pentru care nu ar fi putut frâna. Magistraţii i-au respins şi această solicitare ca nefiind concludentă şi utilă cauzei. Cum Paraschiv a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, următorul termen a fost stabilit pentru data de 3 septembrie 2013. A depus recurs. În ceea ce-l priveşte pe poliţist, Ovidiu Datcu, acesta doar ce s-a întors la serviciu, revenind din concediu medical, beneficiind, de asemenea, şi de consiliere psihologică. Evenimentul prin care a trecut nu a fost unul tocmai uşor de uitat, omul legii trăgând o spaimă soră cu moartea. "Tânărul acela a accelerat, poliţistului i s-a prins jacheta, şoferul iar a accelerat, el încercând să alerge pe lângă autoturism. Nu a mai putut ţine pasul şi s-a împiedicat, a căzut, a fost târât, după care i s-a rupt jacheta şi a fost aruncar sub remorca unui tractor, lovindu-se de roata acestuia. A fost o experienţă traumatizantă pentru el", povestesc poliţiştii. Reamintim că, în după amiaza zilei de 29 martie 2013, în timp ce Paraschiv Georgian, din Topraisar, conducea un autoturism ce avea numărul de înmatriculare provizoriu expirat şi a fost oprit în trafic pe o stradă din comuna Topraisar de către agentul de poliţie Ovidiu Datcu, inculpatul i-a adresat invective agentului de poliţie, apoi a pus în mişcare autoturismul şi l-a târât circa 20 de metri pe poliţistul care fusese agăţat cu uniforma de portieră, viaţa acestuia fiind salvată de împrejurarea că, deşi viteza autoturismului era accelerată, i s-a rupt epoletul agăţat, aşa că impactul său cu roata unei remorci aflate pe carosabil nu a fost foarte grav. La scurt timp de la incident, colegii victimei au intervenit, l-au urmărit şi reţinut pe inculpatul care se refugiase în curtea locuinţei sale şi care a proferat invective în public la adresa agenţilor autorităţii publice. Individul a fost arestat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272