REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 18 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6764
29.4° Constanța Marți, 18 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6764
 

INDIVIDUL care și-a ÎNJUNGHIAT prietenul, CONDAMNAT și pentru DEȚINERE de DROGURI

INDIVIDUL care și-a ÎNJUNGHIAT prietenul, CONDAMNAT și pentru DEȚINERE de DROGURI

Replica API 29 mai 2021 | 10:42 2014

Nicolae George Ungureanu şi Morăraşu George au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu. Morăraşu George este în acest moment încarcerat în Penitenciarul Bârşa, pentru că l-a înjunghiat în gât chiar pe Nicolae George Ungureanu, după ce acesta a încercat să-l împiedice să se sinucidă. Procurorii au disjuns cauza, iar din victimă, Nicolae George Ungureanu a devenit şi el inculpat.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, cei doi inculpaţi erau prieteni de 5 ani de zile, şi obişnuiau să consume împreună substanțe halucinogene. În ziua incidentului, Nicolae George Ungureanu fusese invitat, împreună cu prietena lui, de către Morăraşu George pentru a consuma cannabis şi ketamină. După ce au consumat substanţele, Morăraşu George a început să halucineze spunând că vede îngeri şi a ieşit pe holul scării strigând că vrea ketamină. În momentul în care Morăraşu George a încercat să se sinucidă prin aruncare de la fereastra apartamentului de la etajul 3, Nicolae George Ungureanu şi un martor au încercat să-l împiedice să ducă la capăt gestul suicidal, însă, cu cioburile rezultate din spargerea ferestrei, M.G. l-a înjunghiat de mai multe ori în zona toracelui superior şi a gâtului pe George Nicolae Ungureanu, astfel încât i-a provocat hemoragie externă masivă, prin secţionarea venei jugulare stângi şi a traheei. Imediat după comiterea faptei, inculpatul a părăsit apartamentul şi s-a aruncat de la etajul 1 al casei scării blocului, însă a fost surprins de o patrulă a Poliţiei Locale, iar pentru că se rănise la nivelul capului, cervical şi la mâna dreaptă a fost internat în acelaşi spital ca şi victima sa. În apartamentul lui Morăraşu George au fost găsite substanțe ce păreau a face parte din categoria celor psihoactive. Astfel, au fost găsite 2 bile din staniol argintiu, în care se afla o substanță vegetală de culoare verde-oliv, cu miros înțepător 4 recipiente din sticlă, de culoare maro, cu eticheta „Ketamin 10%”, unul dintre acestea conținând aproximativ trei sferturi lichid incolor, 17 seringi de 1 ml. folosite și nefolosite, precum și un obiect cilindric din metal, tip „râșniță” şi 1,59 grame cannabis.

Ce a spus instanţa

La individualizarea pedepselor, instanţa a avut în vedere criteriile generale de individualizare prevăzute de art. 74 C. pen., respectiv împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal și nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială. Se remarcă existența unui pericol social relativ scăzut ce rezultă din circumstanțele reale ale cauzei (cantitatea de droguri deținută de 1,59 grame cannabis respectiv 11 ml ketamină), relațiile sociale cărora li s-a adus atingere ce vizează sănătatea persoanei, efectele nocive pe care organismul le resimte în urma consumului acestor substanțe. Instanţa a decis aplicarea amenzii penale de 1200 de lei lui Nicolae George Ungureanu pentru deținere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu. Inculpatul Morăraşu George a primit 6 luni de închisoare pentru deţinere, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu. Deoarece fost condamnat, anterior, și pentru că și-a înjunghiat prietenul, la 8 ani și șase luni, pedepsele au fost contopite, urmând să execute, în final, 9 ani și 8 luni de închisoare. Sentinţa a fost dată pe 19 mai 2021 şi nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Citeşte şi A devastat scara blocului, a spart uşile vecinilor, şi-a înjunghiat prietenul şi a sărit de la etaj!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
m-ai bine il lasa sa moara
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616