REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Indivizii care au TERORIZAT un vârstnic din Chirnogeni, condamnaţi pentru VIOL şi TÂLHĂRIE

Indivizii care au TERORIZAT un vârstnic din Chirnogeni, condamnaţi pentru VIOL şi TÂLHĂRIE

Replica API 9 februarie 2016 | 22:54 413

Infractori până la capăt…

Infractori până la capăt…

Indivizii care au intrat în casa unui vârstnic din Chirnogeni, l-au ameninţat cu un cuţit şi i-au furat pensia, au fost arestaţi. Este vorba despre Gabriel Rugină şi Noris Costel Miclăuş. Cei doi sunt mai vechi cunoştinţe ale oamenilor legii, fiind cercetaţi în trecut, şi condamnaţi, pentru viol, furt, tâlhărie şi abuz de încredere. Precizăm că victima violului a fost un minor în vârstă de 12 ani. Indivizii fuseseră recent eliberaţi din penitenciar.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Chirnogeni, la data de 5.02.2016, ora 2.36, au fost sesizaţi de către o localnică, cu privire la faptul că, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa unui octogenar, de unde au sustras o sumă de bani. Poliţiştii s-au deplasat operativ la faţa locului, demarând cercetările şi stabilind că, în jurul orei 02.00, doi bărbaţi, cu feţele acoperite, ar fi pătruns în locuinţa victimei, a cărei uşă nu era încuiată.

Astfel, indivizii au scos ferestrele din balamale şi au intrat în casă. Au scotocit peste tot dar nu au găsit nimic, moment în care au intrat în camera în care proprietarul dormea. În momentul în care, persoana vătămată, Ion P., a încercat să se ridice de pe pat, unul dintre bărbaţi l-a împins înapoi şi a aruncat peste el o pătură, ameninţându-l cu un cuţit. În acest timp celălalt autor a găsit într-o vestă, ce se afla pe acelaşi pat, suma de 1.100 lei, după care au părăsit în grabă locuinţa. Vârstnicul a sunat-o pe femeia care avea grijă de el, aceasta sunând la Poliţie.

Urmare a activităţilor desfăşurate, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Chirnogeni i-au identificat şi depistat pe Gabriel Rugină, în vârstă de 23 de ani şi pe Noris Costel Miclăuş, în vârstă de 25 de ani, ambii din localitate, bănuiţi de comiterea faptei, recuperând 600 de lei din suma de bani reclamată ca sustrasă. Ambii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, magistraţii Judecătoriei Mangalia eliberând pe numele lor mandate pentru 30 de zile.

Trecutul infractorilor: violuri, tâlhării, furturi şi abuz de încredere!

Precizăm că indivizii sunt mai vechi „cunoştinţe” ale oamenilor legii, ei fiind cercetaţi şi în trecut pentru mai multe fapte penale. Unul dintre ei, adică Miclăuş, chiar a fost condamnat pentru viol, dar, între timp, era deja arestat în altă cauză. Mai exact, la data de 17 ianuarie 2007, Noris Costel Miclăuş s-a întâlnit cu doi băieţi care adunau crengi uscate în zona unei ferme abandonate din Chirnogeni. Individul a spus că este paznicul fermei şi că, pentru a nu-i reclama că au luat lemnele, trebuie să întreţină relaţii sexuale cu el.

Copiii au refuzat, moment în care Miclăuş l-a prins pe cel mai mic, de 12 ani, l-a bătut şi l-a dus pe câmp, unde l-a obligat să întreţină relaţii sexuale orale şi anale. Au început cercetările şi, pe 19.01.2009, a fost condamnat la 7 ani de închisoare de către Tribunalul Constanţa. Decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel Constanţa, pe 26.02.2009, când i-a fost respins apelul. Numai că, între timp, Miclăuş nu şi-a văzut de treabă şi s-a apucat de furat, astfel că, în momentul condamnării, el era arestat în altă cauză.

Este vorba despre un furt calificat, victimă fiind o femeie. Miclăuş a acţionat alături de Gabriel Rugină şi Mihai Gheorghe Aniţei. Ulterior, pe 18.06.2009, Curtea le-a respins apelul, indivizii fiind condamnaţi şi pentru această faptă. De asemenea, precizăm că ei au fost cercetaţi penal şi pentru tâlhărie, victimă fiind o femeie de 90 de ani din Chirnogeni, iar Costel Miclăuş a ajuns în atenţia oamenilor legii şi pentru abuz de încredere, alături de Iosif Băiculescu. Ambii fuseseră eliberaţi recent din penitenciar. De data aceasta, Rugină şi Miclăuş riscă să stea ani buni după gratii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367