Îndulcitorii artificiali pot provoca diabet de tip II
Îndulcitorii artificiali pot provoca diabet de tip II
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestÎndulcitorii artificiali ar putea fi o cauză de diabet de tip II. Oamenii de ştiinţă americani au făcut studii pe şoareci şi vor începe acum şi testele pe oameni.
Rozătoarele au fost împărţite în două grupuri: unii dintre ei au fost hrăniţi cu doze mari de glucoză şi fructoză, ceilalţi cu îndulcitori fără calorii, cum ar fi aspartamul. Substanţa este aprobată pentru consum şi se găseşte în sucuri, îngheţate, gumă de mestecat şi chiar produse lactate, scrie digi24.ro.
În mai puţin de o lună, specialiştii au observat schimbări notabile în metabolismul ambelor grupuri de rozătoare. La fel ca zahărul, doar că în alt mod, îndulcitorii agresează insulina, hormonul secretat de pancreas care reglează metabolismul glucidelor şi ar putea duce ulterior la diabet zaharat.
Un alt studiu, făcut acum un an la Universitatea George Washington, anunţa că aceste substanţe provoacă disfuncţii metabolice, iar corpul este forţat să producă mai multă grăsime. Prin urmare, ne îngraşă.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News