REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Industria restaurantelor a ajuns să muncească pentru firmele de delivery

Industria restaurantelor a ajuns să muncească pentru firmele de delivery

Replica API 9 mai 2020 | 00:00 2150

Pandemia de coronavirus a lovit puternic atât în economia românească, cât și în cea globală. Niciun sector nu a scăpat ieftin din această luptă cu virusul, însă unii pot profita din acest episod mai mult decât ceilalți prin prisma faptului că pot percepe taxe mai mari pentru parteneri. În acest caz, este vorba despre firmele care livrează mâncare la domiciliu prin intermediul unor aplicații. Acestea au crescut comisioanele pentru restaurantele cu care au contracte și cu mai bine de 10 procente, în contextul în care sectorul HoReCa a fost unul dintre cele mai lovite, alături de cel turistic.

Unii patroni de localuri din Constanța spun că aceste firme care livrează mâncare la domiciliu încheie contracte în care este stipulat un comision de cel puțin 30% + TVA din comenzile generate. Cei care dețin restaurante în Constanța preferă ca proprii angajați să livreze comenzile însă asta, doar pentru jumătate dintre ele, de celelalte se ocupă aceste firme de delivery.

Comisioane de la 20% la 30 %

Alte restaurante alocă însă toate comenzile către aceste platforme. De menționat este faptul că aceste comisioane erau înainte de a începe această pandemie de coronavirus în jurul unui procent de 20%, însă acum poate ajunge și la un procent de 33%.

Conform unor date din presa centrală, piața locală de comenzi de mâncare ajunge în jurul valorii de 200 de milioane de euro anual. Volumul livrărilor la domiciliu este de 8% din întreaga piață locală HoReCa, care se situează undeva la 2,5 miliarde de euro. Un român plătește în medie aproape 16 euro pe mâncarea comandată online, în timp ce vecinii noștri bulgari alocă 12 euro, iar ungurii doar 8 euro.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand dau si ei 20 % din profit 500% e greu.
0
0
cat bubuiau localurile o sticla de vin 30 lei la distri, 150 la local, o friptache, urma celei de ieri, 50-60 lei fara legume expirate, doar ca ai mancat-o la liliacu sau la za vi u, pestele imputit de la plonjon nu se mai pune... luati numaru de la sabroso ca aia au ramas aceiasi, la orice ora, iti place si vrei, bine, nu, mananca pwla
3
0
de la 500 la suta si-au redus profitul la 300 la suta...vai vai ce tragedie pe carciumari
10
0
bai nene, cum sa boicoteasca? si de ce 20? E legea cererii si ofertei, nu-ti convine nu lucrezi cu ei si gata! mare inginerie, mare kkt
10
0
Puturosii comozi ce nu-si gatesc singuri se risca!Daca bucatarul nu-i multumit de salariu ori neplatit la timp si scuipa-n ciorba?
16
3
Sa aplice stravechea strategie de marketing machedoneasca, scaderea gramajului, corelata cu marirea pretului.
20
2
SA SE INTALNEASCA 20 DE PATRONI DE RESTAURANT LA UN CEAI SI SA BOICOTEASCA TOATE APLICATIILE SA VEZI CUM ATERIZEAZA CU PICIOARELE PE PAMANT
9
12

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272