Inedit! A apărut un cort în tribunele stadionului Badea Cârțan! Video
Inedit! A apărut un cort în tribunele stadionului Badea Cârțan! Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestDacă tot e „sat fără câini”, cineva s-a gândit, acum, la sfârșitul sezonului, să își facă cort în stadionul de pe Badea Cârțan, Constanța. Și-a adus de toate! În jur se întind gunoaiele și vegetația crescută haotic, o imagine a destrămării și haosului! De ce a ajuns bărbatul să transforme stadionul în casă? A locuit în imediata apropiere a stadionul și a rămas fără locuință. Nu ne spune cum! Ce-i drept, ne-a fost greu să ne înțelegem cu el, având, cel mai probabil, probleme de sănătate.
S-a tot vorbit de stadionul din Tomis Nord, de pe Badea Cârțan, care este tot într-o stare jalnică, murdar și greu de privit și străbătut. Totuși comunitatea are nevoie de acest spațiu pentru a duce copiii într-un spațiu sigur fără aglomerația mașinilor și destul de întins cât să se miște liber. De asemenea, cei care vor să facă sport, să alerge sau doar să se plimbe, îl traversează anevoios printre buruieni, pietriș și gunoaie.
E un exercițiu de voință și de reținere pentru că e dificil să întorci privirea de fiecare dată când vezi ceva ce nu îți place. Pentru cei care știu stadionul din copilărie e și mai greu pentru că atunci piscina era deschisă și veneau toți copiii din cartier, iarba verde, terenul bine întreținut pentru sportivi și se țineau și evenimente cu diverse ocazii. Pe atunci nu știai ce înseamnă să vezi așa gunoaie și delăsare.
A transformat stadionul în casă
Cum este totul la voia întâmplării și nesupravegheat, cineva s-a gândit să folosească asta în interesul lui. Un bărbat, care are cel mai probabil probleme de sănătate, după cum deducem și din materialul video de mai jos, și-a amplasat un cort, neavând probabil unde să stea. Și-a adus de toate să își facă traiul mai „ușor”. Saltele, bârne de lemn, pături etc.
Întrebat de ce stă acolo, a răspuns că s-a născut în blocul din spatele stadionului. Are 50 de ani și nu are unde să locuiască. Spune că, din 2022 până acum, a fost săltat de poliție de 7 ori și bătut însă e greu de crezut că oamenii legii l-ar fi agresat fizic. Zice că vrea doar să stea liniștit, iar natura îi aduce liniștea. Stadionul a devenit casa lui...cine știe pentru cât timp.
S-a mai vorbit de stadionul din Badea Cârțan
Baza Sportivă de la Badea Cârțan, incluzând terenul și sala de atletism, continuă să zacă în paragină, deși, de-a lungul timpului s-au făcut numeroase promisiuni de reabilitare și punere în valoare ale acestora. Complexul Badea Cârțan, care a ajuns o ruină, este în patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului, actualmente, Agenția Națională pentru Sport, care pare că a uitat pur și simplu de imobil. Mai mult decât atât, mai mulți șoferi își parchează mașinile aici, în ciuda normelor care interzic acest lucru.
În urmă cu ceva timp, primarul Vergil Chițac făcea precizări, chiar în studioul Replica, legate de stadion.
,,Noi ne-am făcut treaba, ne-am făcut pașii noștri. Am înaintat către Ministerul Sportului, acum Agenția pentru Sport, toate documentele necesare. Ei erau acum un an de zile cu descentralizarea într-o fază destul de avansată. Văd că au stagnat. În sensul în care pregăteau o hotărâre de guvern (HG) ca toate bazele sportive din marile orașe, care le aparțin și pentru care nu au finanțare, unele care sunt pârloage, inclusiv baza sportivă din Badea Cârțan, să fie date în administrare comunităților locale. Am trecut prin hotărâre de consiliu local, am înaintat hotărârea, le-am cerut bazele astea sportive, care sunt mai multe... și baza de la Triunghi, terenul de rugby.”
Între timp, lucrurile merg la fel, stadionul e un dezastru dar oamenii continuă să îl folosească, sportivii se antrenează, copiii, tinerii și bătrânii îl frecventează stând în mizerie, capcane de vegetație și fiare, strângând din dinți pentru că... „nu avem ce face!“
Video:
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News