REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.8° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Înființarea Clinicii de Reumatologie din Constanța, în linie dreaptă

Înființarea Clinicii de Reumatologie din Constanța, în linie dreaptă

Replica API 12 februarie 2020 | 00:00 454

Curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost, mult timp, un focar de infecție, după ce clădirile care, până în 2010, au găzduit mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța, dar și laboratorul de anatomie patologică al Universității „Ovidius” Constanța, au ajuns niște dărăpănături în care colcăia mizeria. Consiliul Judeţean Constanţa a obţinut, anul trecut, certificatul de urbanism în vederea amenajării, consolidării și modernizării imobilelor C1, C2. În locul acestora vor fi înființate secții medicale cu compartiment de reumatologie și centru de excelență în tratarea bolilor reumatice și baza de tratament conform normelor europene. Iniţiativa îi aparţine lui Claudiu-Iorga Palaz, președinte PMP Constanța și vicepreședinte al Consiliului Județean, care a demarat procedurile pentru înființarea Centrului de Reumatologie Constanța, venind astfel în sprijinul constănțenilor și tuturor celor care vor beneficia de serviciile medicale.

Înființarea clinicii de Reumatologie la Constanța este în linie dreaptă. După ce a demolat clădirile aflate în paragină, Claudiu Palaz a inițiat două proiecte de hotărâri ce vor fi supuse votului în ședința CJ din 18 februarie. Vorbim despre proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza DALI aferenţi obiectivului „Amenajarea, consolidarea şi modernizarea imobilelor C1 şi C2 în vederea înfiinţării unei Secţii Clinice Medicală III cu Compartiment de Reumatologie şi Centru de Excelenţă în Diagnosticul Bolilor Inflamatorii Reumatice Mediate Imun şi Bază de tratament – Reabilitare Medicală, conform standardelor europene. Cel de-al doilea proiect vizează aprobarea indicatorilor tehnico-ecoonomici aferenţi obiectivului –„Gospodărie de apă” care deserveşte Policlinica 2, Serviciul Clinic Judeţean de Medicină Legală Constanţa, Secţia Clinică medicală III cu Compartiment de Reumatologie şi Centru de Excelenţă în Diagnosticul Bolilor Inflamatorii Reumatice Mediate Imun şi Baza de Tratament – Reabilitare Medicală, conform standardelor europene. ”Practic, vor fi două clădiri cu funcționalități diferite și cu intrări diferite. Timpul de execuție a lucrărilor este de 18 luni și 3 ani de proiectare. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6 milioane de euro și poate fi realizat atât din fonduri guvernamentale, cât și europene”, a spus Claudiu Palaz.

Secția Clinică Medicală III, cu compartiment de reumatologie și Centru de Excelență în diagnosticul bolilor inflamatorii reumatice va avea în evidență o patologie diversă de boli medicale, ceea ce va asigura un diagnostic și un tratament corect. Un număr 35 de paturi vor fi în evidența clinicii, dintre care 15 paturi reumatologice, 10 paturi medicină internă, 5 paturi endocrinologie și 5 paturi spitalizare de zi. Pe lângă serviciile medicale, aici se vor desfășura și activități de învățământ medical postliceal, universitar și postuniversitar, precum și activități didactice studențești și de rezidențiat pentru specialitatea de Reumatologie și Medicină Internă.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Votez PSD!
0
0
Cand aveti de gand sa spuneti "Am facut..." , nu ca "Vom face...". FMM Voastre!
3
0
In care viata se va intampla , ? Eu nu cred nimic
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108