REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Înfiinţarea Liceului Militar de Marină, în sfârşit pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal

Înfiinţarea Liceului Militar de Marină, în sfârşit pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal

Replica API 20 februarie 2018 | 00:26 265

Consilierii locali municipali au fost convocaţi, în data de 15 februarie, în şedinţă, fiind adoptat cu această ocazie bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2018. Pe lângă ordinea de zi anunţată de municipalitate în timp util, urma să fie dezbătută şi o ordine suplimentară, care să curpindă, printre altele, şi subiectul reînfiinţării Liceului Militar de Marină la Constanţa. A existat însă un impediment, iar proiectul nu a mai intrat în dezbaterea din data de 15 februarie: Inspectoratul Judeţean Şcolar Constanţa nu definitivase reţeaua unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța pentru anul școlar 2018-2019! Într-o conferinţă de presă, noul inspector general şcolar Zoia Bucovală a anunţat că a găsit un dezastru la nivelul instituţiei, acuzând că fostul şef, Petrică Miu, nu a definitivat lista mai sus menţionată. Acum este însă gata, iar în şedinţa extraordinară convocată pentru data de 23 februarie, va fi discutată, în sfârşit, şi soarta Liceului Militar de Marină.

Reamintim că, în ianuarie anul curent, fostul inspectorul general al ISJ Constanţa la acea dată, Petrică Miu, anunţa că, din anul școlar 2018-2019, se va reînființa Liceul Militar de Marină, desființat în urmă cu 20 de ani. Demersurile la MApN și Ministerul Educației au fost făcute de Liga Navală Română, de șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrșu, împreună cu Primăria Constanța și Inspectoratul Școlar Județean.

Subiectul reînfiinţării acestui liceu a produs şi tensiuni însă, iar asta pentru că un alt liceu urmează să fie evacuate – Navrom, pentru a face loc celui de Marină Militară. Însă, încă din ianuarie, autorităţile au dat asiguări că situaţia va fi gestionată cu brio, în sensul că Navrom se va muta în locul liceului Vasile Pârvan, acesta trecând la liceul Miron Costin.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/consilierii-locali-convocati-de-fagadau-in-sedinta-extraordinara-346405/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
succes cu armata de femei! cu ce o sa-i combateti pe rusi cu 3.14zda?
5
1
multumim tov.Basescu!!deci liceul de marina industriala produce absolventi care se descurca pe cont propriu.Ma intreb,l.m.m-istii,oare ce-or face dupa absolvire??sau armata noastra duduie de nave de razboi.Jaf si prapad de nedescris s-a produs in biata noastra Romanie...
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108