REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Inflația face prăpăd în Marea Britanie: oamenii nu-și mai permit să facă cumpărăturile uzuale

Inflația face prăpăd în Marea Britanie: oamenii nu-și mai permit să facă cumpărăturile uzuale

Replica API 24 iulie 2022 | 00:00 560

Vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au scăzut în iunie, automobiliştii reducând consumul de combustibil din cauza preţuri record, dar declinul a fost totuşi sub aşteptări, potrivit datelor oficiale, citate de Reuters.

Volumul vânzărilor cu amănuntul a scăzut cu 0,1% comparativ cu cel din luna mai, a anunţat vineri Oficiul Naţional de Statistică, informează News.ro.

Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau la o scădere lunară de 0,3%.

”După luarea în considerare a creşterii preţurilor, vânzările cu amănuntul au scăzut uşor în iunie şi, deşi rămân peste nivelul lor de dinainte de pandemie, tendinţa mai largă este de scădere”, a spus Heather Bovill, statistician al ONS.

În perioada aprilie-iunie, volumul vânzărilor a scăzut cu 1,2%.

Excluzândă carburanţii pentru automobile, volumul vânzărilor în iunie a crescut cu 0,4% faţă de luna mai, comparativ cu o scădere prognozată de 0,4%.

Volumul vânzărilor de carburanţi pentru automobile a scăzut cu 4,3%, consemnând cea mai mare scădere după octombrie anul trecut, când lipsa şoferilor de camion a declanşat un val de panică pentru cumpărarea de benzină şi motorină.

O scădere lunară din mai a fost estimată a fi mai severă decât se credea iniţial, arătând o scădere de 0,8% faţă de aprilie, comparativ cu un declin raportat iniţial de 0,5%.

Economia Marii Britanii simte presiunea inflaţiei, care este pe cale să atingă două cifre, determinată în mare parte de creşterea vertiginoasă a preţurilor combustibililor.

Banca Angliei ar urma să majoreze ratele dobânzilor pentru a şasea oară din decembrie, pe 4 august, ceea ce ar putea contribui la frânarea creşterii economice. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spre diferenta de romania ,se dau ajutoare repede si substantiale , la oi se da ciu ciu..,
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212