REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.6° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.6° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

INFRACTOR de MIC: la 5 ani a PARTICIPAT la o TÂLHĂRIE

INFRACTOR de MIC: la 5 ani a PARTICIPAT la o TÂLHĂRIE

Replica API 19 februarie 2021 | 12:10 2682

Stelică R. are doar 14 ani și cu toate acestea deja a intrat în grupul infractorilor juvenili. Acesta tâlhărit prin violență o fată de 16 ani, luându-i telefonul. Ajutorul lui în acest ”demers” a fost tot un minor, de doar 5 ani.

Cum s-a petrecut fapta

Stelică R., în vârstă de 14 ani împreună cu G.C. de 5 ani, a deposedat-o prin acte de violență pe minora Atiea D. de un telefon marca Samsung Galaxy J3, în timp ce se afla pe stradă în orașul Cernavodă, în dreptul imobilului nr.13. Fapta s-a petrecut în jurul ore 1:30 noaptea, victima fiind atacată de cei doi minori imediat după ce a ieșit din magazinul de unde făcuse unele cumpărături.

Ce a declarat victima

Minora a declarat că în noaptea incidentului a plecat singură înspre magazinul non stop. După ce a făcut cumpărăturile, a ieșit din magazin unde era așteptată de Stelică R și de celălalt minor. Victima a mai declarat că Stelică R. i-a cerut telefonul mobil pe care îl avea asupra sa, dar aceasta a refuzat să i-l dea. Și-a continuat deplasarea, dar agresorul a venit după ea și a prins-o cu brațul de gât, cerându-i iarăși telefonul mobil. În acel moment a țipat, dar nu era nimeni pe stradă. Stelică R. a strâns-o mai tare și din cauza durerilor provocate, a dat drumul telefonului, acesta fiind luat de copilul în vârstă de circa 5 ani care îl însoțea pe Stelică.

Ce a spus instanța

Instanța a avut în vedere modul și împrejurările de săvârșire a faptei, valorile sociale lezate și ocrotite de normele penale, respectiv relațiile vizând patrimoniul, urmările produse, impactul social negativ la comiterea unor astfel de fapte și necesitatea unei reacții ferme de reprimare și sancționare din partea autorităților judiciare pentru descurajarea unor comportamente similare pe viitor, dar și datele personale ale inculpatului, care are în prezent 14 ani, este necăsătorit, este elev, nu posedă antecedente penale și a fost sincer și cooperant pe durata procesului penal. Instanța a decis să ia față de minorul Stelică R. măsura educativă a consemnării la sfârșit de săptămână pe o durată de 12 săptămâni, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca te bagai , tiganul era obraznic , te facea sa i dai vreo palma si o beleai tu ca ai fost agresiv cu un minor . Bagami asi p..a in ADNul lui de subspecie !
5
0
La.puscarie cu el si sa iasa cand o avea fisul 5 ani adik niciodata.
0
0
la 14 ani este necasatorit...
0
0
generatie de tigani!
2
0
Generatia Las Fierbinti
2
1
Daca ramai fara tigari si prezervative asta e iesi si la 1 jumatate noaptea sa le iei!
2
1
Fata ce fel de familie are daca era la ora 1:30 noaptea la magazin?Boschetari ???
4
1
au vreo vina?agresorii de mici au scoala de la frati , surori, cunostiinte, devin profesionisti si preda , victime gasesc si asa se... dezvolta orasul , tara! Educatia , cultura , munca adevarata se depreciaza pe zi ce trece, minorii sunt...viitoarele cadre din cauza de mai sus!
5
0
in primul rand astia mici ,la puscarie . dar si bai fato ,ce pula mea cauti tu la 1 jumate ,in toiul noptii la non stop?esti la Luxemburg ,Monaco?stai in pana mea in casa .si tu esti cap de tanc ..parca ai cautat o si tu ,plm.Boratul de tigan ,prins si legat su sarma ghimpata si tarat pe strazi.cum sa nu faca mizerii daca legile sunt de cacat.pe vremea lui ceasca ,iti dadeai foc la cur daca faceai ceva .canalul te manca .
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389