REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Infractorii se "ascund" şi pe litoral, dar nu pentru a-şi petrece vacanţa!

Infractorii se "ascund" şi pe litoral, dar nu pentru a-şi petrece vacanţa!

Replica API 1 iulie 2014 | 00:00 108

Chiar dacă plecaţi în vacanţă, asta nu înseamnă că acelaşi lucru fac şi infractorii. Din contră, am putea spune, ei sunt la "datorie" pentru a vâna turiştii, mai ales că sunt conştienţi de faptul că aceştia au bani la ei, dar şi produse de valoare. În acest scop, poliţiştii constănţeni vin cu o serie de sfaturi pentru prevenirea situaţiilor neplăcute.

Îndeplinirea măsurilor şi executarea activităţilor pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în localităţile şi zonele turistice de pe litoralul Mării Negre este asigurată de către poliţiştii constănţeni, cu sprijinul celorlalte structuri implicate, conform competenţelor legale. Efectivele implicate acţionează pentru asigurarea climatului de normalitate, urmărindu-se prioritar îndeplinirea mai multor obiective. Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa au defăşurat o activitate de informare a turiştilor aflaţi pe litoral, în zona Cazino Mamaia, cu privire la modalităţile de prevenire a infracţiunilor specifice sezonului estival, oferind turiştilor mai multe sfaturi. Prin urmare, când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate , nu lăsaţi pe plajă lucruri de valoare (telefoane, aparate/camere de fotografiat/filmat etc.), păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, locul în care aţi lăsat bunurile personale. Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv, nu lăsaţi în interiorul maşinii bunuri de valoare (bagaje, poşete, obiecte de îmbrăcăminte, casetofoane, aparate foto, telefoane mobile etc.). Acestea sunt tentante pentru hoţi. Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, pe plajă, în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să se rătăcească ori să se accidentez. Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor. Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil. Nu mergeţi pe plajă sau la piscină cu bijuterii! Puteţi fi uşor deposedaţi de ele. Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine) pentru că puteţi fi cu uşurinţă ţinta unei tâhării. Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor, apelaţi 112!

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272