REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Îngălbenirea ochilor ascunde cea mai gravă boală

Îngălbenirea ochilor ascunde cea mai gravă boală

A.F. 23 decembrie 2022 | 00:00 321

Îngălbenirea ochilor poate dezvălui o serie de probleme legate de sănătate. Când boala se răspândește la ficat, persoana poate avea icter, ceea ce provoacă îngălbenirea albului ochilor.

O femeie, în vârstă de 52 de ani, a avut dureri de stomac timp de trei săptămâni, iar albul ochilor a devenit galben, au scris medicii într-un raport publicat în Cureus Journal of Medical Science.

Culoarea ochilor, semn al cancerului avansat la stomac

O serie de teste au dezvăluit că femeia avea un tip de cancer la stomac numit adenocarcinom gastric. Acesta crescuse atât de mult încât comprimase tubul care transportă sucurile digestive între stomac și intestinul subțire.

Blocajul provoca acumularea unei substanțe gălbui, numită bilirubină, care făcea ca ochii femeii să devină galbeni. Calculii biliari și un pancreas inflamat pot, de asemenea, să blocheze acest pasaj, ceea ce poate duce la îngălbenirea ochilor și a pielii.

Medicii spun că îngălbenirea ochilor este un prim simptom „rar” al cancerului de stomac.

Potrivit Institutului Național al Cancerului, îngălbenirea ochilor și a pielii poate fi un semn al cancerului de stomac avansat, care poate provoca, de asemenea: sângerări, pierdere inexplicabilă în greutate, vărsături și probleme de înghițire.

Simptome timpurii ale bolii mai includ: balonare după ce mănânci, arsuri la stomac și pierderea poftei de mâncare.

Cancerul de stomac reprezintă aproximativ 1,5% din toate cancerele noi diagnosticate anual în SUA, potrivit Societății Americane de Cancer. Oamenii sunt diagnosticați până în 70 de ani și este mai frecvent la bărbați decât la femei, precizează aceasta.

Tratamentul cestui tip de cancer

Potrivit Institutului Național al Cancerului, opțiunile de tratament și durata de viață a unei persoane cu cancer de stomac depind de cât de mult s-a răspândit cancerul și de starea generală de sănătate a persoanei. În acest caz, femeia avea și alte probleme de sănătate, inclusiv tensiune arterială și diabet de tip 2.

Medicii au tratat-o pe femeie cu o intervenție chirurgicală pentru a-i ușura simptomele, dar nu pentru a o vindeca, numită chirurgie paliativă. Cancerul se răspândise în intestin, așa că nu a putut fi îndepărtat prin intervenție chirurgicală.

Femeia a fost externată acasă după operație, dar a refuzat continuarea tratamentului cu chimioterapie și a murit două luni mai târziu, potrivit raportului, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272