REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ingeniozitate în pandemie: Metoda folosită de un barman italian pentru a păcăli restricțiile

Ingeniozitate în pandemie: Metoda folosită de un barman italian pentru a păcăli restricțiile

Replica API 19 octombrie 2020 | 22:05 2467

Un barman italian reușește să păcălească restricțiile impuse localurilor. Bărbatul își închide barul la miezul nopții, așa cum prevăd regulile, și îl redeschide după 15 minute, întrucât nu sunt prevăzute ore de deschidere în setul de măsuri.

Povestea barmanului a devenit virală în Italia.

„Președintele Conte și super-miniștrii săi absolvenți nu s-au gândit că, pe lângă ora de închidere, există și o oră pentru redeschidere”, a spus Aldo Manoieri, proprietarul unei cafenele din Catanzaro Lido, conform tgcom24, citat de Mediafax și stiripesurse.ro.

Astfel, Manoieri închide barul la miezul nopții și îl redeschise 15 minute mai târziu.

Polițiștii care au intervenit s-au declarat de acord cu el.

„Am închis în mod regulat la miezul nopții și am arătat acest lucru Poliției care patrula pentru a verifica respectarea regulilor, dar informațiile despre momentul în care se poate redeschide un local nu sunt incluse din setul de măsuri”, a spus Manoieri.

Celor care îl întreabă dacă va continua sau se va adapta în aceste zile, când a fost adoptat un nou set de măsuri, răspunde: „Mă voi adapta la ceea ce spune regula și voi continua să redeschid la 00:15”.

Povestea acestuia a făcut rapid turul rețelelor sociale. Unii îl consideră un erou, alții spun că este un pericol pentru sănătatea publică.

Și la Bologna un bar se redeschide după 24.

„În restricții apare ora de închidere a localului, dar nu și una pentru deschidere. Deci, pot închide la 24 și redeschide la 24.01. Am ales să rămânem închiși o oră pentru igienizarea meselor, camerelor și spațiilor și redeschidem la 1”, a spus Andrea Ferrari, proprietarul unui bar din fața gării centrale din Bologna.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hmmm, sigur respectivul barman nu e machedon? Dimci Manoieri.....Aldo Mociu sau ceva de genul asta....
2
1
De ce suntem in urma Europei de Vest cu minim 100 ani. Pentru ca acolo atat cetatenii cat si politistii stiu sa citeasca si sa inteleaga un text de lege. Daca faci asta in Romania politia vine peste tine si ti da amenda urmand ca tu sa o contesti in instanta. Si daca faci scandal te trezesti si la beci pentru ca ajuti la raspandirea covid19. Daca se procedeaza la fel restaurantele pot avea ca martori ca au inchis la ora legala chiar clientii care au asteptat 15 min de igienizare afara la o tigara si au reintrat in local ca doar de asta se cere numele si nr de telefon.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614