REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Îngrămădeală la nunți, după pandemie; restaurantele din Constanța, grad de ocupare de 100%

Îngrămădeală la nunți, după pandemie; restaurantele din Constanța, grad de ocupare de 100%

Replica API 23 mai 2022 | 00:03 2504

Evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior, au fost interzise pe plan național în 2021 din cauza pandemiei. Foarte multe nunți au fost sistate până în următorii ani, respectiv 2022-2024. Gradul de ocupare al restaurantelor s-a mărit considerabil la unele locații, însă, la altele, organizatorii sunt în continuare afectați de modificări și anulări. Prețurile au fost de asemenea modificate, având o creștere de pânâ la 20%.

După o lungă perioadă în care evenimentele au fost oprite din cauza pandemiei, iată că vara aduce odată cu sosirea ei posibilitatea organizării evenimentelor la fel ca în trecut, așa cum de altfel și oamenii erau obișnuiți.

Dacă pe timpul pandemiei, când încă se mai organizau evenimente, dar cu respectarea normelor de igienă și de distanțare socială, evenimentele se terminau la ora 02:00, iată că vara anului 2022 aduce din plin relaxarea și distracția până dimineață. În deschiderea sezonului estival, unele restaurante nu mai au locuri disponibile pentru cei care vor să își unească destinele, după ce o serie întreagă de nunți au fost anulate în 2020 și 2021 și ulterior, au fost reprogramate anul acesta. Dacă vorbim despre gradul de ocupare al restaurantelor, acesta este aproape de nivelul maxim, respectiv 90-95% pentru evenimentele organizate în weekend. ”Am anulat nunta anul trecut, cât încă se mai organiza, deoarece se termina la 2:00, noi suntem obișnuiti să petrecem până dimineața. Anul acesta se pare că avem noroc și ne putem bucura de întregul eveniment fără nici o restricție. Am înțeles că nu prea mai sunt locuri pe nicăieri, foarte multe evenimente s-au amânat pentru 2022” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

Spre exemplu, un restaurant situat pe DN 39 are la momentul actual un grad de ocupare de 90% pentru 2022, iar pentru 2023 deja este ocupat 30%. Totuși, unii clienți anulează programările și se arată dezamagiți de modificările aduse prețului, majorat fiind cu 20 de lei / meniu, pe motivul semnării contractului cu prețul stabilit anterior. Totodată, reprezentantul restaurantului a declarat că este o sumă modică, normală pentru prețurile alimentelor din ziua de azi. ”Mai sunt într-adevar unii clienți care se supără pentru că au semnat inițial contractul cu un anumit preț, majorat fiind ulterior. Însă, prețul nu este o schimbare foarte mare, 20 de lei pe meniu... S-au scumpit alimentele, este normal să creștem puțin. Însă, este o creștere rezonabilă...” , a declarat reprezentantul restaurantului, pentru Replica Constanța.

Iată că la un restaurant de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu gradul de ocupare este aproape de 100% , rămase fiind doar câteva locuri și asta în urma anulărilor sau a reprogramărilor. Prețurile au fost majorate cu 20%, potrivit lui Teodor Barbu, administratorul restaurantului. ”Anul ascesta este solicitant, locuri disponibile puține, aproape spre deloc, mai găsești în timpul săptămânii, dar weekend-ul e exclus. Din mai până în octombrie, este full pe weekend. Pentru anul viitor, avem grad de oupare de 50-60%, mă așteptam să fie mai mulți... se pare că pandemia ne-a afectat destul de mult” , a declarat Teodor Barbu, administratorul restaurantului, pentru ziarul Replica.

Reprezentantul unui local din Mamaia ne-a spus că 70% din locuri sunt ocupate, iar la nivelul prețului nu a survenit nici o modificare. Astfel că, acesta a rămas la fel, indiferent de majorarile prețurilor la alimente. ”Avem 70% grad de ocupare la momentul actual, foarte multe evenimente s-au decalat. Prețul la noi a rămas la fel, chiar dacă s-au scumpit alimentele. Până la urmă am semnat un contract cu ei, nu le pot cere mai mult acum. Ne asumăm!” , ne-a declarat un reprezentant al localului.

Alte restaurante de pe strada Traian au un grad de ocupare de 50-60% , prețurile fiind majorate cu 10% . Potrivit reprezentantului acestei locații, foarte multe persoane au renunțat din anii anteriori. ”Ne așteptam la mai multe evenimente, foarte mulți au renunțat...” .

Aristocratos, grad maxim de ocupare anul acesta

Ne întoarcem în Mamaia, unde am găsit un restaurant cu gradul maxim de ocupare pentru 2022, locurile disponibile fiind doar câteva, și asta din 2023. De asemenea, în 2024 au primit solicitări pentru evenimente, unele rezervări fiind deja făcute.

Astfel că, cine își dorește să organizeze un eveniment la restaurant, trebuie să contacteze reprezentanții din timp, pentru a găsi un loc disponibil.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai uitat o pe aia cu jarteaua prin gura si furatul artistei contra unor sticle de whisky de doi lei
1
0
Nunti si viitoare divorturi .Nu inteleg de ce toate se fac dupa un tipar stabilit de cine ? dans in fum ,gaina ,porumbei broboada stiti voi o insiruire de chestii ciudate .
1
0
Roata ti ganeasca
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108