REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Îngrășăminte chimice, indisponibilizate de polițiști

Îngrășăminte chimice, indisponibilizate de polițiști

Replica API 4 mai 2019 | 00:41 504

Peste 12 tone de îngrășăminte chimice susceptibile de a afecta sănătatea populației și mediul înconjurător, au fost ridicate de polițiștii din Călărași, în urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, la data de 2 mai a.c., au desfășurat un control pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor la protecția mediului. Acțiunea a vizat modul în care sunt respectate prevederile legale de agenții economici înregistrați sau autorizați să efectueze operațiuni cu produse de protecție a plantelor, precum și descoperirea eventualelor nereguli privind păstrarea substanțelor și deșeurilor periculoase ce ar putea afecta sănătatea populației și mediul înconjurător. Astfel, în urma verificărilor efectuate a fost depistat un bărbat, de 38 de ani, din comuna Nana, județul Călărași, care în calitatea de administrator ar fi depozitat în condiții necorespunzătoare 12.600 de kg de îngrășăminte chimice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auzi au venit politisti de la Serviciul arme si exploziv. Mare lucru un taran a descarcat azotatu la capul locului pregatinduse pt.fertilizat un rival l-a reclamat si au venit niste ca le bubuie lor capu sa ii confiste omului marfa.
2
0
Colegii lor de la ISU trebuiau sa spuna ce trebuie facut. Azotatul de amoniu este un ingrasamant folosit de zeci de ani. El poate fi periculos in anumite conditii care cred ca nu erau acolo unde au controlat ei, daca poza e reala. De aceea era necesara prezenta specialistilor in substante periculoase de la ISU sau mediu. Exista si fise speciale de securitate care se dau la vanzarea produsului si acolo scrie ce si cum. Ei s-au sesizat ca e periculos ca ar fi explozibil. Suflam si in iaurt de la o vreme si poate se exagereaza cu penalul. Mai inainte o amenda si masuri de depozitare, etc etc ..
3
0
kadias srl isi tinea ingrasamintele in buricul orasului, unde acum ati facut cresa
0
0
Erau pentru terenurile lui Basescu si Udrea din Nana !
0
1
Ne dati cu praf in ochi. Zilnic in portul Constanta se tranziteaza cu depozitare mii de tone de ingrasaminte pe baza de azot care pot provoca explozii ce pot sterge jumatate din Constanta de pe fata pamantului. Firmele respective sunt cunoscute nu au Rapoarte de Securitate sau au facute pe doi lei cu experti dubiosi si sunt protejate de ISU, Administratia Portului Constanta, Garda de Mediu si Agentia de Protectia Mediului.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272