REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ingrediente eficiente pentru hidratarea pielii uscate a mâinilor

Ingrediente eficiente pentru hidratarea pielii uscate a mâinilor

Replica API 16 noiembrie 2020 | 00:00 707

Mâinile uscate sunt un coșmar în preajma anotimpului rece, iar, pentru numeroase persoane, această problemă devine mai supărătoare pe măsură ce înaintează în vârstă. În timp ce există numeroase creme și loțiuni care promovează o hidratare intensă și ingrediente reparatoare, este important de știut că există produse mai bune și produse mai puțin performante, iar pentru a face diferența va trebui să citești cu atenție lista de ingrediente, scrie doc.ro.

Ce ar trebuie să conțină o cremă pentru mâini crăpate sau foarte uscate?

Atunci când cumperi o cremă hidratantă, orientează-te după un produs care conține ingrediente hidratante, emoliente și reparatoare, pentru că acestea vor fi de real folos mâinilor uscate și foarte uscate. Așadar, categoriile de ingrediente benefice pielii se impart în: ingrediente emoliente, ocluzive și umectante. Proprietățile acestora, combinate, vor face o reală diferență în ceea ce privește sănătatea mâinilor tale.

Ce sunt ingredientele emoliente?

Ingredientele emoliente ajută la catifelarea pielii și la netezirea micilor imperfecțiuni prin acoperirea pielii cu un strat protector și hidratant. Anumite ingrediente umectante și ocluzive sunt considerate și emoliente, deoarece amplifică senzația de piele catifelată. Printre cele mai frecvente ingrediente emoliente se numără: uleiurile de cocos și de jojoba, glicerina, ceramidele și acizii grași.

Ce sunt ingredientele ocluzive?

Ingredientele ocluzive au, de regulă, bază uleioasă sau siliconată și rolul lor este de a crea o barieră la suprafața pielii, pentru ca apa reținută în țesuturi să nu se piardă prin transfer epidermic, sau cea de la suprafața pielii (să zicem că tocmai te-ai spălat pe față) să nu se evapore. Deoarece substanțele ocluzive sunt, de obicei, uleioase, acestea sunt adesea cuplate cu ingrediente emoliente și/sau umectante, în formularea unui produs, în așa fel încât acestea să fie absorbite cât mai bine în piele și să ofere o hidratare corespunzătoare.

Printre cele mai des întâlnite ingrediente ocluzive se numără: petrolatum (regăsit și drept petroleum jelly sau vaselină cosmetică), uleiurile minerale, untul de shea, lanolina, dimethicone (un tip de silicon cosmetic).

Ce sunt ingredientele umectante?

Ingredientele umectante au rolul de a crește conținutul de apă în straturile superficiale ale pielii, prin atracția apei din aer și din țesuturile profunde ale pielii. Folosite ca produse de sine stătătoare, umectanții pot usca mai tare pielea, deoarece trag apa din țesuturile profunde, către cele de suprafață, care se poate evapora, mai apoi, cu ușurință. Așadar, este bine ca orice ingredient umectant să fie însoțit de ingrediente ocluzive, care să sigileze hidratarea în straturile superficiale ale pielii, oferindu-i un aspect sănătos, suplu și radiant. Printre cele mai des întâlnite ingrediente umectante se numără: acidul hialuronic, glicerina, acidul lactic, urea.

Cum să îți îngrijești mâinile pe durata anotimpului rece?

În primul rând, un aspect important este să te orientezi după produse de îngrijire bine formulate, care să nu conțină alcool sau parfum, mai ales dacă ai pielea sensibilă și predispusă la iritații.

Un alt indicator bun, pe lângă lista de ingrediente, care să conțină emolienți, umectanți și ocluzivi, este consistența produsului de îngrijire. Așadar, o cremă mai onctuoasă sau un unguent, care are un conținut uleios mai ridicat, vor oferi o rezistență mai îndelungată a produsului pe piele, comparative cu o loțiune, care este mai subțire și, deci, de cursă mai scurtă.

Nu în ultimul rând, gândește-te la anumite ingrediente cicatrizante și reparatoare, pe care este bine să le integrezi în rutina ta de îngrijire, mai ales dacă mâinile tale suferă excesiv. De multe ori, o barieră a pielii compromise este responsabilă pentru uscăciunea excesivă. În acest sens, niacinamidele sunt un ingredient reparator excelent, care sunt derivate din vitamina B și completează foarte bine ingredientele cu proprietăți hidratante.

Așadar, o rutină sănătoasă pentru mâinile tale va include ingredientele amintite mai sus, dar trebuie să cont și de aspectul consecvenței. Pentru ca mâinile tale să arate bine și să se simtă bine, este important să le acorzi atenția cuvenită în fiecare zi. Poți purta cu tine o cremă bună, în geantă, pe care să o aplici ori de câte ori ai nevoie, iar seara, înainte de culcare, să aplici un ser reparator cu niacinamide și, apoi, un strat generos de cremă onctuoasă, care va intra bine în piele pe parcursul nopții.

Cum să previi uscăciunea și crăparea mâinilor?

Utilizarea de creme hidratante în fiecare zi, înainte ca mâinile să apuce să se usuce, este factorul cheie pentru a preveni problemele pielii mâinilor. Aplică puțină cremă ori de câte ori îți aduci aminte, pe parcursul zilei, și vei vedea rezultate optime. De asemenea, încearcă să aplici un strat ușor de cremă după fiecare spălare sau dezinfectare a mâinilor. Săpunurile conțin surfactanți duri, în timp ce dezinfectanții conțin o cantitate mare de alcool, ambele uscând puternic mâinile. De aceea, este bine să le vii în ajutor mâinilor imediat după ce au intrat în contact cu substanțele deshidratante.

În serile în care ai timp, îți poți face un tratament intensiv de hidratare a mâinilor, prin aplicarea unui strat generos de cremă sau de unguent și îmbrăcarea lor într-o pereche de mănuși din bumbac. A doua zi te vei trezi cu mâini de bebeluș, în mod garantat.

Nu în ultimul rând, e important să ai în vedere faptul că, pe timpul iernii, aerul ambiental este mai uscat din cauza căldurii emise de calorifere, cee ace va duce la deshidratarea straturilor superficiale ale pielii. În lunile friguroase, caută o cremă mai onctuoasă sau optează pentru un unguent, ambele bogate în ingrediente ocluzive, care să nu permit evaporarea apei din țesuturi.

Dacă pielea te supără în continuare, este important să mergi la medicul dermatolog, pentru că este posibil ca uscăciunea să fie simptomul unei afecțiuni dermatologice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212