REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ingredientele din cremele anticelulitice care chiar funcționează

Ingredientele din cremele anticelulitice care chiar funcționează

Replica API 27 octombrie 2020 | 00:00 994

Aproape 90% dintre femeile din lume au celulită, în grade diferite, ceea ce spune mult despre importanța acestui subiect în conversațiile despre aspectul corpului feminin. Deși inofensivă, celulita poate crea probleme de natură psihică pentru multe persoane, în special pentru cele extrem de preocupate de aspectul fizic.

Având în vedere răspândirea largă a celulitei, există o varietate de loțiuni și creme pe piață care adresează această problemă, de la foarte ieftine la foarte scumpe. Așadar, ne putem încrede în acest tip de produse? Și dacă răspunsul este ”da”, care dintre ele sunt realmente eficiente?

Cum apare celulita?

Motivele exacte pentru apariția celulitei nu sunt cunoscute, însă specialiștii sunt de părere că aceasta se formează în urma interacțiunii dintre țesutul conjunctiv cutanat și cel adipos, aflat sub acesta – mai precis, invadarea țesutului conjunctiv de către celule adipoase. Acest fenomen este cauzat de mai mulți factori, printre care se numără:

Moștenirea genetică: rata metabolică, distribuirea țesutului adipos pe suprafața corpului și ritmul circulației sanguine, toate acestea fiind moștenite genetic, își pot spune cuvântul în ceea ce privește apariția celulitei.

Activitatea hormonală: pubertarea, sarcina sau menopauza, evenimente care solicită activitatea hormonală din organism în mod deosebit, pot afecta apariția celulitei. De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, mai precis, cu pierderea elasticității pielii, riscul de formare a celulitei este mai crescut.

Stilul de viață: aici intră fluctuațiile de greutate, alegerile alimentare (dietele bogate în grăsimi saturate și trans, alături de carbohidrați și zahăr rafinat), nivelul de activitate fizică deprins în mod regulat, fumatul și stilul vestimentar (hainele mulate, de regulă) – toate acestea pot impacta în mod negativ aspectul pielii și, tototadă, favoriza formarea celulitei, scrie doc.ro.

Substanțe active care pot combate celulita

Înainte de orice, este important de reținut că nu există o substanță miraculoasă ce poate combate definitiv și complet celulita. Dacă celulita apare pe fondul moștenirii genetice, șansele sunt foarte mici ca aceasta să nu reapară, în anumite etape ale vieții. De asemenea, este nevoie de mai mult decât de o abordare topică a problemei – stilul de viață, care cuprinde regimul alimentar, calitatea somnului și activitatea fizică regulată – pentru a vedea rezultate vizibile.

Nu în ultimul rând, deși există substanțe active confirmate pentru eficiența lor în combaterea celulitei, efectele se văd în timp, deci va trebui să te înarmezi cu răbdare și perseverență. Acestea fiind spuse, mai jos regăsești o listă a celor mai eficiente ingrediente din produsele cu aplicare topică împotriva celulitei.

Retinolul

Retinolul este o substanță activă deosebit de populară în rândul specialiștilor în estetică și dermatologie, deoarece este singurul candidat dovedit în lupta împotriva semnelor de îmbătrânire. Aplicarea sistematică a unei cantități mici de retinol pe piele, pe o durată lungă de timp, poate șterge liniile fine și ridurile de expresie, îmbunătăți aspectul și textura pielii și reduce aspectul celulitei. Retinolul este un derivat al vitaminei A și este analizat în studii clinice de mai bine de 40 de ani, în special în ceea ce privește proprietățile sale antiaging.

Retinolul acționează, în special, prin stimularea circulației sângelui în țesutul cutanat și stimularea procesului de regenerare celulară, care presupune eliminarea celulelor moarte și scoaterea la iveală a țesutului nou, format din celule cutanate tinere.

Ca tratament împotriva celulitei, specialiștii de la The American Academy of Dermatology sunt de părere că o concentrație de 0.3% de retinol, aplicată de două ori pe zi, pe o perioadă de minim 6 luni, poate aduce îmbunătățiri vizibile la nivelul țesuturilor afectate de celulită. Deși pare o cantitate mică, majoritatea produselor de pe piață conțin, în medie 0.1% retinol, așadar, pentru rezultate optime, te poți orienta după un produs care conține mai multe tipuri de retinoizi, într-o concentrație mai mare.

Cafeina

Cafeina face parte din clasa de ingrediente numită methylxanthină, care este responsabilă pentru stimularea circulației sângelui în organism și pentru promovarea lipolizei (arderea grăsimilor) la nivelul celulelor adipoase. Așadar, poți alege cu încredere un produs anticelulitic ce conține cofeină. Adesea, dacă nu apare sub numele de cofeină pe lista de ingredient, caută methylxanthină, aminofilină sau theofilină – sunt derivați din același compus și au acțiune similară.

Vitamina C

Există studii în desfășurare care sugerează faptul că vitamina C, un antioxidant deosebit de puternic, folosit frecvent în industria cosmetică pentru proprietățile antiaging și anti hiperpigmentare, poate oferi rezultate foarte bune în combaterea celulitei. Motivul principal pentru acest lucru este capacitatea vitaminei C de a stimula sinteza colagenului la nivelul țesutului cutanat, dar proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante sunt, de asemenea, de ajutor.

Fisetina și Frambiona

Aceste ingrediente sunt extrase din căpșuni și zmeură și, potrivit cercetătorilor, pot susține procesul de lipoliză, ceea ce favorizează diminuarea celulitei. Cele două ingrediente au și proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, asemeni vitaminei C, ceea ce, din nou, ajută în combaterea celulitei.

L-Carnitina

L-Carnitina este un aminoacid regăsit, în mod natural, în organism și utilizat de către sportivi în timpul antrenamentelor pentru întărirea țesutului muscular și sporirea elasticității. Specialiștii sunt de părere că suplimentele pe bază de L-Carnitină pot fi benefice și în combaterea celulitei, deși nu există suficient de multe studii care să valideze această ipoteză.

Centella Asiatica

Centella Asiatica este un ingredient emolient ce câștigă din ce în ce mai mult teren în industria cosmetică datorită multiplelor sale beneficii pentru piele. Mai mult, Centella Asiatica susține circulația sanguină și permite o absorbție mai bună a ingredientelor adiacente în piele. Așadar, dacă alegi o cremă anticelulitică ce conține Centella Asiatica, șansele sunt ca ingredientele active din produs să se absoarbă mai bine și astfel să fie mai eficiente.

Peptidele

Peptidele fac parte, de asemenea, din categoria aminoacizilor. Aminoacizii sunt esențiali în producția de colagen și elastină, care păstrează aspectul estetic al pielii. Mai mult, aminoacizii susțin sănătatea țestului conjunctiv și promovează, astfel, bariera naturală împotriva penetrării celulelor adipoase.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218