REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ÎNGRIJORĂTOR! APROAPE 70 de COPII au AJUNS în CENTRELE DGASPC Constanța în primele 6 luni

ÎNGRIJORĂTOR! APROAPE 70 de COPII au AJUNS în CENTRELE DGASPC Constanța în primele 6 luni

Replica API 25 iulie 2021 | 00:07 653

69 de copii au ajuns în centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în primele șase luni ale anului. Dintre aceștia, o mare parte au fost neglijați de părinți, victime ale violenței în familie dar și fugiți de acasă.

Copiii reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii de persoane. Aceștia pot deveni foarte ușor vicitime datorită inocenței pe care o au, fapt denotat și de cele 69 de intrări noi în centrele rezidențiale cu cazare destinate copiilor și aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Și asta, doar în primele șase luni ale anului curent. Acest număr este cu adevărat îngrijorător.

Copii din centre, neglijați de familie

Șase dintre cele 69 de intrări noi în sistemul de protecție specială au fost pe fondul problemelor familiale, neînțelegeri dintre părinți și copii, probleme de comportament dar și altele. Alte 20 de intrări în sistemul de protecție s-au datorat faptului că minorii erau neglijați de părinți, patru din cauza agresiunilor la care erau supuși de părinți, opt pe fondul unor afecțiuni grave de care sufereau minorii, afecțiuni care depășeau puterea părinților de a le oferi îngrijire adecvată, o intrare s-a datorat îmbolnăvirii grave a părinților ceea ce a dus la imposibilitatea acestora de a-și îngriji copilul și un minor a intrat în grija DGASPC Constanța după decesul părinților.

10 copii din alte județe, fugiți de acasă

De asemenea, pentru trei copii s-a impus măsura de protecție după ce părinții au plecat în străinătate și nu au existat rude din familia extinsă care să aibă grijă de ei, șapte cazuri au fost transferuri din alte centre de plasament, 9 copii au provenit din asistența maternală, iar 10 au reprezentat copii fugiți din alte județe și identificați pe raza județului Constanța.

Copiii, victime ale agresiunii părinților

În ceea ce privește copiii victime ale violenței domestice, DGASPC Constanța a identificat patru astfel de situații. Minorii au fost preluați din familiile respective și s-a decis instituirea unei măsuri de protecție specială, măsura plasamentului în regim de urgență.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468