REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Înlocuitorul lui Vettel a fost deja ales. Motivele pentru care Ferrari pariază pe el

Înlocuitorul lui Vettel a fost deja ales. Motivele pentru care Ferrari pariază pe el

Replica API 13 mai 2020 | 23:14 1200

Carlos Sainz Jr (25 de ani) va fi înlocuitorul lui Vettel la Ferrari. Marca susține că toate lucrurile au fost puse la punct, iar în zilele viitoare va fi oficializată mutarea.

Fiul dublului campion mondial Carlos Sainz este în prezent la McLaren-Renault, dar e marele pariu al Scuderiei pentru viitor. Despărțirea de Vettel era așteptată de italieni, care se gândiseră deja la cooptarea ibericului. Deși are un singur podium în Formula 1, Sainz Jr prezintă o serie de argumente pentru o asemenea oportunitate.

"Mulți piloți își vor încheia contractul cu actualele echipe, dar puțini au profilul ideal pentru a-și asuma responsabilitatea de a purta pe umeri presiunea unei echipe precum Ferrari", notează Marca, jurnaliștii sursei citate susținând că "în câteva zile Carlos își va pune semnătura pe contractul cu Scuderia".Am încredere în capacitatea mea, sunt capabil să fac lucruri bune într-un Ferrari sau într-un Mercedes, nu mă îndoiesc de acest lucru | Carlos Sainz Jr

Sainz Jr ar fi al treilea spaniol care devine pilot oficial al Ferrari, după Alfonso de Portago și Fernando Alonso.

De ce l-a ales Ferrari pe Carlos Sainz Jr

Carlos se află în momentul perfect: are 25 de ani și a dobândit deja suficientă experiență pentru a primi șansa să se lupte pentru primele locuri ale clasamentului. În perioada Toro Rosso, Sainz Jr a fost în multe rânduri mai rapid decât Max Verstappen, care a avut oportunitatea de a ajunge ulterior la un nivel mai ridicat, evoluând pentru Red Bull Racing-Honda și trecându-și în palmares 8 victorii de etapă.

În plus, Scuderia s-a gândit și din punct de vedere financiar, în contextul în care criza generată de COVID-19 provoacă mari probleme financiare. Vettel avea un salariu uriaș, iar Ricciardo - cel care era inițial prima variantă pentru Ferrari - a cerut 20 de milioane de euro, iar discuțiile s-au sistat.

Nu în ultimul rând, Carols Sainz Jr își va accepta pentru început statutul de numărul doi al echipei, în condițiile în care Charles Leclerc e văzut marele pariu al lui Ferrari pentru următoarele sezoane. Se vor evita "războaie" precum cel din 2019, iar climatul de la echipă va fi unul propice performanței.

De asemenea, un alt atu al lui Sainz Jr e că vorbește perfect italiana, iar acomodarea va fi foarte ușoară. În plus, Carlos are pedigree de campion, moștenit de la tatăl său și e cunoscut pentru faptul că e capabil să le transmită inginerilor foarte exact ce are nevoie pentru a progresa.

Ca atare, Ferrari e convinsă că va trage lozul câștigător cu Sainz Jr, un pilot care prezintă puține puncte slabe.

De notat că Marca susține că, pe lângă Ricciardo, Ferrari s-a gândit și la Giovinazzi, care este pilot la Academia Ferrari, dar care e total lipsit de experiență. În cele din urmă, varianta Carlos Sainz Jr pare cea mai bună soluție, potrivit eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In fine, au incheiat cu vettel, nu mai facea fata.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212