REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Înmormântarea motociclistului de 16 ani a dat peste cap un cartier întreg

Înmormântarea motociclistului de 16 ani a dat peste cap un cartier întreg

Replica API 23 septembrie 2011 | 00:00 81

La cimitir, cu motoarele turate

La cimitir, cu motoarele turate

Motociclistul de 16 ani mort în accidentul petrecut luni, pe bulevardul Aurel Vlaicu, a fost înmormântat. Pe lângă rude şi apropiaţii familiei, la înmormântare au asistat zeci de prieteni şi cunoştinţe care l-au condus pe Claudiu pe ultimul drum. Solidari familiei sau pur şi simplu curioşi au fost şi vecinii, care au aşteptat ore în şir ca să îl vadă pe Ţaclă (aşa cum îi spuneau prietenii lui Claudiu) adus pentru ultima dată în cartierul Poarta 6, unde a locuit. Deşi vecinii aşteptau de la ora 13.00, maşina mortuară a sosit în faţa blocului abia la orele 16.00. În ciuda întârzierii, nimeni nu a plecat acasă, mai mult, vecinii s-au grupat în bisericuţe şi au început să povestească incidentul, fiecare având altă variantă. Cortegiul funerar a dat practic circulaţia peste cap în zona amintită, într-un final ajungându-se şi la cimitir.

Prezenţi la cimitir au fost şi zece motociclişti, ce îi împărtăşeau pasiunea lui Claudiu - unii prieteni, alţii care nici nu-l cunoscuseră. Tinerii au sosit pe motociclete Hyundai şi Suzuki, au turat motoarele şi au recunoscut fără nici cea mai mică reţinere că "au viteza în sânge". Mai mult, deşi sunt convinşi că sunt predispuşi la accidente, nici unul nu are de gând să renunţe la hobby-ul său. Unul din tineri - care purta un tricou inscripţionat "Nu sunt donator de organe", ne-a declarat: " Dacă ai viteza în sânge şi apuci să conduci un motor, nici că mai renunţi la el".

Lăutarii arvuniţi pentru nuntă au cântat la priveghi

Unul dintre cei mai afectaţi membri ai familiei este unchiul băiatului, în ale cărui braţe a murit Claudiu. Cei doi erau în drum spre casă, iar Claudiu a refuzat să urce în maşina unchiului său deoarece a vrut să meargă cu motocicleta. Claudiu şi-a cumpărat motocicleta fără acordul mamei, Veronica, despre care susţin vecinii că i-ar fi dat băiatului bani să-şi cumpere aur. El a preferat motocicleta Yamaha, pe care, întrucât are 16 ani, a trecut-o pe numele unei rude. Tragicul accident s-a petrecut chair în săptămâna în care ar fi trebuit să aibă loc nunta fratelui mai mare, în vârstă de 19 ani. Familia pregătise totul pentru nuntă, arvuniseră şi lăutarii, dar cum nunta a fost amânată, cântăreţii şi-au făcut meseria la priveghiul de dinaintea înmormântării. Întrucât Claudiu nu era însurat, a fost respectată tradiţia, acesta fiind îmbrăcat în ginerică, iar prietena lui a purtat la cimitir un voal de mireasă.

Iubea viaţa, mai puţin şcoala

"Marian Alexandru era un băiat extraordinar, care iubea viaţa şi era mereu vesel", au spus prietenii despre tânăr. Şi profesorii de la şcoala generală şi-l amintesc într-o lumină bună: "Era un copil bun, saluta profesorii, personalul de serviciu". Avea însă şi "păcatele" lui, după cum au spus profesorii de la Liceul Navrom, unde a repetat un an din cauza absenţelor nemotivate.

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212