REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

ÎNȘELĂCIUNE cu ANGAJĂRI, în PORTUL Constanţa!

ÎNȘELĂCIUNE cu ANGAJĂRI, în PORTUL Constanţa!

Replica API 9 iulie 2020 | 00:00 11655

Înşelăciune în Portul Constanţa. Un bărbat, S.T., din Constanţa declinându-și calitatea nereală de șef de coloană la firma Proton, le-a indus în eroare prin acțiuni distincte pe persoanele vătămate Ş.C., G.U. și G.R., prin aceea că a solicitat și primit de la fiecare suma de câte 300 de lei, în schimbul efectuării unor demersuri în vederea facilitării obținerii unui loc de muncă la o societate cu sediul în Portul Constanţa, fără a intenționa să aducă la îndeplinire promisiunile.

Cum s-a petrecut totul

Persoana vătămată Ş.C. a accesat un anunț pe platforma OLX.ro, în vederea obținerii unui loc de muncă, sens în care a apelat numărul de telefon acolo indicat. Astfel, a luat legătura cu o persoană care s-a recomandat V.C. și care a susținut că este șef de coloană la societatea Proton, cu sediul la Poarta 2 a Portului Constanţa. În vederea angajării, persoana vătămată Ş.C. s-a întâlnit cu V.C în zona Spitalului Județean Constanţa. Aici, persoana vătămată i-a înmânat lui V.C. , identificat ulterior în persoana inculpatului S.T., copii de pe mai multe documente, precum și suma de 300 lei, ce i-a fost solicitată pentru ca angajatul Proton să se ocupe de eliberarea pe numele persoanei vătămate a unei fișe medicale, necesară pentru încheierea contractului de angajare. Cu această ocazie, cei doi au stabilit că urmează să se întâlnească din nou, în stația Poarta 2 Port Constanţa.

Cu ocazia deplasării la locul stabilit, persoana vătămată Ş.C. a constatat că cel care s-a recomandat ca fiind V.C. nu se mai prezintă, iar în respectiva stație a cunoscut alte două persoane, care de asemenea veniseră să se întâlnească cu o persoană de sex masculin, în vederea angajării. Persoana vătămată G.U. a accesat un anunț pe platforma OLX.ro, în vederea obținerii unui loc de muncă, sens în care a apelat numărul de telefon indicat acolo. Astfel, a luat legătura cu o persoană care s-a recomandat V.C. și care a susținut că este șef de coloană la societatea Proton, cu sediul la Poarta 2 a Portului Constanţa. Şi cea de-a treia victimă, G.R., a fost păcălită în acelaşi mod.

Inculpatul a fost recunoscut de cele trei victime

Organele de poliție au procedat la efectuarea de verificări cu privire la numerele de telefon indicate de persoanele vătămate ca fiind cele pe care le-au folosit pentru a-l contacta pe numitul V.C., și astfel a fost identificat un anunț pe site-ul www.autosursa.ro, care avea asociat numărul de telefon căutat, precum și numele S.T. Cu ocazia efectuării activității de recunoaștere din fotografii, persoanele vătămate l-au indicat, fără dubiu, pe numitul S.T. ca fiind persoana care le-a promis efectuarea demersurilor în vederea angajării și căreia i-au înmânat câte 300 lei, pentru întocmirea fișei medicale.

Instanţa a decis condamnarea lui S.T. la 1 an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Smecher in spatele tastaturii ... fata in fata ... mielusel
0
0
alora 3, cat de idiot sa fii sa crezi ca e 300 de lei un loc de munca? meritati muye pwla in gura si in soarta sa vi o bage hotii
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272