REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

ÎNŞELĂCIUNE de 1 milion de lei în numele CLUBULUI sportiv FARUL

ÎNŞELĂCIUNE de 1 milion de lei în numele CLUBULUI sportiv FARUL

Replica API 13 iunie 2020 | 00:03 4140

Un grup infracţional format din 38 de persoane a reuşit să scape basma curată după ce a înşelat o bancă cu 1 milion de lei. Astfel, Valentina Petre a întocmit în fals adeverințe de venit și carnete de muncă, în numele clubului sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, pe care urma să le încredințeze unor persoane spre a fi folosite în obținerea de credite de la CEC Banc. Acestea obţineau, îns chimb, promisiunea că vor devein forbalişti ai clubului. Marian Petcu și Marius Gurgu aveau rolul de a racola persoane dispuse să solicite creditele în scopul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Faptele s-au petrecut în urmă cu 10 ani.

Cum s-a desfăşurat înşelăciunea

Valentina Petre era coordonatorul grupului şi avea rolul de a întocmi în fals adeverințe de venit și carnete de muncă, în numele clubului sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, pe care urma să le încredințeze unor persoane spre a fi folosite în obținerea de credite de la CEC Banck. Marian Petcu și Marius Gurgu aveau rolul de a racola persoane dispuse să solicite creditele în scopul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Cei trei au determinat alte 35 de persoane, care de asemenea au fost acuzaţi de înşelăciune, să inducă în eroare CEC Banc cu privire la calitatea acestora de angajați ai clubului F.C. Farul Constanţa și a veniturilor acestora, cu ocazia încheierii contractelor de credit,prin folosirea unor înscrisuri false (adeverințe de venit și carnete de muncă), cauzându-se o pagubă băncii de 1 083 415,26 lei, reprezentând suma totală retrasă din conturile de card ale celor 35 persoane. Inculpata Valentina Petre a falsificat adeverințele de venit și carnetele de muncă, prin menționarea în conținutul acestora a unor fapte neadevărate, respectiv că persoanele la care se refereau erau angajate la club și că aveau anumite venituri și prin contrafacerea semnăturii, pe care le-a încredințat celor 35 de inculpați, pentru a fi utilizate în scopul obținerii creditelor.

Cei care contractau creditele nu primeau decât o sumă infimă

Cei care contractau creditele nu primeau decât o parte infimă din banii obţinuţi de la bancă, unii fiind atraşi şi cu promisiunea că vor fi angajaţi ca fotbalişti la club, grosul banilor rămânând la cei trei.

Toţi cei implicaţi au scăpat basma curată

Toţi cei implicaţi în această înşelăciune au reuşit să scape basma curată, după ce fapta pentru care au fost acuzaţi a fost prescrisă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tantalailor,nu au ajuns la mana judecatorilor pentru ca s-au prescris faptele!!!
0
0
Pentru ce primesc judecatorii 20.000 lei pe luna, pensionare anticipata si pensii speciale ? Poate sa spuna cineva ?
5
0
Doamne ce justiie avem !---
5
0
bun avocat au avut!!!
4
0
cu muistii de judecatori super corupti ! Muie !!!
5
0
Au scapat dar au si impartit baniii
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212