REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

INSPECTOR VAMAL, PĂLMUIT de DOUĂ PERSOANE la VAMA VECHE

INSPECTOR VAMAL, PĂLMUIT de DOUĂ PERSOANE la VAMA VECHE

Replica API 20 decembrie 2021 | 23:26 7037

Magazinele Duty Free sunt scutite de taxele vamale, prețurile fiind mai mici, motiv pentru care oamenii sunt tentați să devină clienți. Este și cazul Feliciei Manolache, care, însoțită de fiul și de nepotul ei, Daniel Alexandru Văduva, a mers în punctul de frontieră Vama Veche, pentru a face cumpărături de la Duty Free. După ce au terminat, au dorit să se întoarcă la mașină, însă pe sensul de ieșire din țară. Întorși din drum de către un inspector vamal care le-a spus pe unde să meargă, atât femeia cât și nepotul ei l-au agresat pe inspector.

În primă instanță, magistrații din cadrul Judecătoriei Mangalia au condamnat, prin sentința din 6 mai 2021, pe Felicia Manolache la 8 luni de închisoare cu suspendare și pe Daniel Alexandru Văduva la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru săvîrșirea infracțiunilor de ultraj. În urma apelului persoanei vătămate, Curtea de Apel Constanța a majorat pedeapsa acestora la 1 an și 2 luni pentru Felicia Manolache respectiv 9 luni pentru Daniel Alexandru Văduva. Sentința a fost dată pe 16 decembrie 2021 și este definitivă.

Cum s-a întâmplat conflictul

Potrivit rechizitoriului, victima se afla în punctul de frontieră Vama Veche, pe artera de ieșire din țară, spre Bulgaria și coordona activitatea de trecere a frontierei aflându-se pe artera de ieșire din țară unde a observat două persoane, una de sex masculin și una de sex feminin, care se deplasau pe jos, în sensul opus celui de intrare în țară, respectiv dinspre Bulgaria spre România, intenționând să intre pe sensul de ieșire. S-a apropiat de ei și i-a rugat să folosească sensul de intrare întrucât nu este permisă intrarea pe sensul de ieșire. Cei doi nu au vrut să asculte cele spuse de ea, așa că a trebuit să repete de patru ori. Văzând că nu înțelege și că-i adresează jigniri, spunându-i nesimțită și proastă, precum și alte injurii la adresa sa și a poliției, s-a apropiat de ea și i-a pus mâna pe umăr spunându-i să se uite la ea în momentul în care îi vorbește și să nu o mai jignească de fața cu atâta lume. În acel moment, Felicia Manolache a lovit-o puternic cu palma dreaptă peste obrazul stâng. În următorul moment, bărbatul care o însoțea, a lovit-o peste umăr cu podul palmei, iar victima s-a dezechilibrat și aproape a căzut, însă a sprijinit-o colegul său, care era în imediata apropiere.

Instanța: Inspectorul a avut comportament lipsit de profesionalism

La stabilirea pedepsei, magistrații au avut în vedere orientarea pedepsei către minimul special, motivat de lipsa antecedentelor penale ale celor doi inculpați, de numărul redus al îngrijirilor medicale stabilite prin certificatul medico legal, de poziția de recunoaștere a săvârșirii celor două infracțiuni de către inculpați, dar și de atitudinea părții civile care a contribuit la producerea urmării imediate a fiecăreia dintre cele două infracțiuni ultraj, adoptând un comportament lipsit de profesionalism.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De unde sa stie stoian de unde sa se informeze? La ce pregatire are, bine ca stie sa semneze. El crede ca daca a lipit afise poate sa faca si jurnalisn, ca deh, tot nu avea ce face.
2
0
Tovarasul Stoian Virgil luati informatii precise si exacte, inspectorul vamal era de fapt politist de frontiera.In toate vamile cu tarile UE nu mai exista lucratori vamali, numai politisti de frontiera:Ei fac si desfac acum in puctele de frontiera!!!
8
0
Mitocani la plimbare
8
4
aia care se duc acolo si la muzeul Zorile in cautare de chilipiruri.E mai scump decat in oras, nemaivorbind de supermarket
2
5
Isi cerea tainul. Bine i-au facut ca i-au dat peste bot la propriu.
2
15
Judecatorii astia sunt scoliti la facultati particulare
15
3
Trec des prin punctul respectiv!Sunt si politisti pentru care am tot respectul dar mai sunt si cativa care nu au ce cauta acolo!Pur si simplu parca sunt pusi pe harta.
21
1
Pai si i-a bagat la racoare sau nu?
12
6
Animalul tot animal ramine.
15
3
Aia femeie. ...aia omul de neaderthalen don cauza la femeile astea sunt rahati pe toate drumurile ...Agreseaza ca i-a spus sa fie. cuvilizata
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468