REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Inspectoratul de Poliție, la bilanț: mai PUȚINE accidente rutiere și INFRACȚIUNI

Inspectoratul de Poliție, la bilanț: mai PUȚINE accidente rutiere și INFRACȚIUNI

Replica API 29 ianuarie 2021 | 22:18 1405

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța, la fel ca Poliţia Română în ansamblul său, şi-a continuat eforturile de îndeplinire a standardelor de performanţă. O atenţie deosebită s-a acordat realizării unui climat de cooperare şi încredere, atât în interiorul instituţiei noastre, cât şi în relaţiile cu cetăţenii şi cu celelalte forţe, în vederea menţinerea ordinii şi liniştii publice a comunităţii din judeţul nostru.

Gestionarea resurselor umane reprezintă o prioritate și s-a avut în atenţie, permanent, încadrarea funcţiilor din statul de organizare, în prezent instituția noastră având un procent de ocupare a funcţiilor prevăzute de 80,4%, din care: ofiţeri 73,3%, agenţi 82,8% şi personal contractual 76 %.

În anul 2020, ca urmare a unor contracte de achiziții, inspectoratului i-au fost alocate: 156 de autospeciale, 813 pistoale Beretta, 110 căști cu vizor, 205 maiouri antiglonț/ anti-înjunghiere și veste antiglonț și 13 complete blocaj trecere auto. În contextul pandemiei de COVID-9, s-a acordat atenție sporită achiziției de materiale pentru protecția personalului.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în anul 2020 au fost recepţionate şi dispecerizate aproximativ 61.000 de apeluri prin S.N.U.A.U. 112.

În ceea ce priveşte situaţia operativă, în anul 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța se constată o scădere cu 13,93 % a infracțiunilor sesizate față de anul 2019.

Totodată, analiza situaţiei operative în anul 2020 reliefează o scădere de peste 16,5% a infracţiunilor comise contra patrimoniului, față de anul 2019. Infracţiunile de furt prezintă un trend descendent semnificativ, faţă de anul trecut, fiind sesizate cu 21,37% mai puține fapte. De asemenea, un trend descendent semnificativ înregistrează și infracțiunile de tâlhărie, fiind înregistrate cu 35,29% mai puține fapte față de anul precedent.

În acest sens, polițiștii au urmărit în cursul anului 2020 să înlăture condiţiile care generează sau favorizează comiterea acestui gen de infracţiuni, iar activitățile de prevenire au avut scopul de a realiza o educaţie adecvată, o pregătire antiinfracţională cât mai bună a populaţiei pentru a obţine o implicare cât mai mare a cetăţenilor şi a factorilor cu responsabilităţi în acest domeniu.

În ceea ce privește siguranța rutieră, din analiza datelor statistice, se constată că, în anul 2020, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 42,71% față de anul 2019. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere în anul 2020 au fost traversarea neregulamentară, preocupări de natură a distrage atenția și viteza neadaptată la condițiile de drum.

În urma activităților desfășurate pe această linie, au fost constatate 1.538 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, au fost aplicate 34.665 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 4.297 de permise de conducere şi 1.424 certificate de înmatriculare.

La nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost sesizate 1.332 de infracțiuni de infracțiuni economico-financiare, cu 127 mai multe față de anul precedent.

Referitor la activitatea de urmărire naţională şi internaţională, au fost puse în executare 500 de mandate și sentințe penale.

În anul 2020, polițiștii criminalişti au efectuat aproximativ 6.700 de cercetări la fața locului și deplasări pentru alte evenimente și au ridicat aproximativ 34.000 de urme de diferite categorii, care au condus la identificarea sau probarea vinovăţiei a 147 de persoane.

În contextul cooperării inter-instituţionale, trebuie subliniată buna colaborare cu Instituţia Prefectului - Judeţul Constanța. Principalul domeniu aflat în atenţia poliţiştilor, conform competenţelor, este cel al menţinerii ordinii şi siguranţei publice, în care s-a colaborat cu mai multe instituţii, cu atribuţii în domeniu, precum Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța, Garda de Coastă. În anul 2020, în contextul pandemiei, cooperarea între structurile implicate a fost una eficientă.

Creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră, precum şi destructurarea grupărilor infracţionale, asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale şi financiare necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a Poliţiei Române, reprezintă principalele obiective stabilite de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța pentru anul 2021.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sa nu spun din 1990 ca sa nu merg prea departe dar in ultimi 10 rapoatrtele de activitate ale politiei si jandarmeriei la fiecare sfarsit de an arata bine spre f.bine,dar puterea inerlopilor a cescut,infractionalitatea economica la fel,traficul de droguri si de femei a crescut,furturi nu sunt mai multe pt.ca daca te duci sa reclami politistul iti spune sa prinzi hotul si sa i-l aduci lui si totusi astia se lauda.Aloo politia si jandarmeria Constanta chiar nu este nici unul printre voi care sa se rusineze pentru rapoartele astea sau voi traiti pe alta planeta,adica chiar credeti ce spuneti.
2
0
La 6700 de cfluri 147 vinovati dovediti.Se vorbeste de marea realizare cu pistoale performante la o populatie care nu detine arme ,dar niciodata despre dotarile laboratoarelor crimialistice.Ca sa fii chemat la 6700 de fapte ...Deci, laboratorul ar trebui sa fie inaintea pistolului.
1
0
De grupul infractional condus de hotii de masini din Cernavoda nu vorbiti nimic?...De interlopi si proxeneti nu reamuntiti????....Vai ce alb si curat este judetul Constanta...Ascundeti gunoiul sub pres domniilor de la m.a.i...Rusine maxima !!!
3
0
In fiecare an va laudati ! Cand era DANCU sub conducerea caruia se masluiau permisele suspendate si se tineau la sertar ... nu mai aveai loc de ei ! Din respect pt. oamenii greu incercati ar trebui sa o lasati mai usor cu autolaudarosenia si auto avansarile la exceptional ! Realitatea din teren este alta ! Dar politisti in teren nu sant decat 1-3 si restul de 2-3 freaca internetul prin birouri ! Din pacate !
6
0
Ar trebui sa va fie rusine ca va laudati. Un an de zile hotii au stat inchisi in cada noapte de noapte
4
0
pai acum in pandemie va gasiti a raporta scaderi, cand pana si javrele stau in cotet?
5
0
Felicitari. activitate de preventie. oras sigur pentru cetateni
0
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108