REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Inspectoratul Județean de Jandarmi „Mihail Kogălniceanu” Constanţa, pe locul 4 în lupta cu fenomenul contrabandei

Inspectoratul Județean de Jandarmi „Mihail Kogălniceanu” Constanţa, pe locul 4 în lupta cu fenomenul contrabandei

Replica API 9 august 2017 | 00:00 449

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Mihail Kogălniceanu” Constanţa a întreprins în 2016 un număr de 143 de măsuri de prevenire a contrabandei. În funcție de volumul de mărfuri de contrabandă confiscate, Inspectoratul „Mihail Kogălniceanu” Constanţa ocupă locul 4 în clasamentul Inspectoratelor Județene de Jandarmi analizate. Conform datelor colectate, bunurile confiscate de către Inspectoratele Județene de Jandarmi sunt în proporție de peste 90 la sută ţigări și alte produse din tutun, precum și alcool și alte tipuri de produse cosmetice sau electrocasnice. Ca urmare a acestor acţiuni, 49.260 ţigări de contrabandă au fost confiscate şi 143 de dosare penale înregistrate.

Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoCons și susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei “Stop Contrabanda! Ia atitudine” (mai multe detalii pe www.anticontrabanda.ro). Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfățurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației ”InfoCons” autorităţilor vizate.

Campania “Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen.

Contrabanda are profunde efecte economice şi sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranţa naţională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanţare pentru activităţi teroriste.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa zisele infractiuni de contrabanda constatate sunt de fapt prinderile ciorilor cu 2-3 pachete de tigari. In loc sa se ocupe de siguranta publica stau sa vaneze vanzatorii de tigari. Baietii astia bine antrenati si hraniti ar trebui sa fie utilizati pentru a-si atinge scopurile prevazute in legea lor de functionare si organizare.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272