REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Inspectoratul Şcolar, solicitare către Poliție și Jandarmerie: vrea pază în şcolile din Constanţa!

Inspectoratul Şcolar, solicitare către Poliție și Jandarmerie: vrea pază în şcolile din Constanţa!

Replica API 29 ianuarie 2020 | 00:00 423

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța alocarea de personal pentru paza unităților de învățământ din județul Constanța. Solicitarea vine ca urmare a analizării situației existente în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța și a constatării conform căreia se prefigurează tot mai acut factori de risc.

Scopul acestei solicitări este acela de a colabora strâns, mai aproape de spațiul școlar, în vederea prevenirii și fenomenului de bullying, a consumului de substanțe și a traficului de persoane. De asemenea, ISJ are în vedere competențele materiale limitate ale agenților de pază, față de cele ale poliției și ale jandarmeriei, agresivitatea manifestată în interiorul unităților de învățământ. Adresele transmise către cele două instituții urmăresc prevederile Legii nr. 35 din 2007, republicate, privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ, precum și Planul teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, în anul școlar 2019-2020, au transmis reprezentanţii ISJ Constanţa.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In scoli invata talibani,,,trebue pazite cu Armata cu Kalasnicov, bani plateste poporu.
0
0
Avem paznici de noapte care vin si aprind doar becul in unitatile scolare de exemplu la Baneasa.Acesti paznici ziua au alt loc de munca de exemplu unul lucreaza la directorul adjunct Tudora la ferma.
0
0
Puneti mai repede o paza eficienta la Scoala Ajutatoare de pe str. Semanatorului colt cu Hajdeu. Romii cata frunza si iarba o devasteaza catarandu-se pe garduri pe geamuri pentru a intra in incinta.
1
0
Mai ginditorilor de la ISJ ce vreati sa faceti? Sa pazeasca unitatile scolare politia si jandarmeria. Probabil ca nu stiti ce sarcini au aceste organe. Angajati-va paza ca sunt atitea firme de paza...
3
0
Politia si jandarmeria?
1
1
Si POLITIA LOCALA ce face? Pandeste sa nu vanda vreo baba patrunjel fara acte!!! Punetii la paza la scoli.
8
0
Paza pt fiecare unitate, mai greu, dar monitorizare video ampla , trebuie realizata. Apoi, la cati copii sunt in fiecare unitate, se pot strange bani pt paza privata. Se pot angaja paznici oameni seriosi , fara probleme, mai ales ca cei fara servici si cu varste de peste 45 de ani,greu isi gasesc de lucru.Si angajati direct, fara firme, ca sa intervina comisioane.Doar trebuie mentinuta linistea si ordinea la niste pusti. Unii, mai golanasi, dar tot pusti ! Iar daca-i "zor"..112 si gata! Cadrele trebuie sa se implice mai serios iar parintii sa-si educe plozii, ca prea au figuri in cap.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272