Inspectorii ANAF vor intra peste evazioniști înarmați!
Inspectorii ANAF vor intra peste evazioniști înarmați!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestGuvernanții iau în calcul noi măsuri pentru reducerea fenomenelor de evaziune şi fraudă fiscală. Astfel, nu este exclus ca inspectorii ANAF să fie dotați cu o armă pentru a putea face față provocărilor din timpul misiunilor. O spune chiar ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Liberalul a venit, marți, cu precizări legate de această informație.
"Lucrurile să se aseze într-o normalitate în ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale. În alte țări există Poliție fiscală și regimul e mult mai restrictiv. Atunci când a apărut Poliția Fiscală toată lumea a știut că acolo se petrece ceva ce nu este în regulă. Asta înseamnă că Direcția noastră Regională de Anti-Fraudă Fiscală, reorganizându-se și fiind reprezentantă la nivel de teritoriu, va avea aceste Inspecții Anti-Fraudă Județene care își vor desfășura activitatea conform normelor în vigoare", a declarat, marți, Boloș.
Ministrul Finanțelor a anunțat, luni seară, că inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel judeţean, pentru eficientizarea activităţii. În plus, inspectorii antifraudă vor fi „militarizaţi”, ei urmând a purta armă.
„Avem această noutate, să zicem, pentru militarizarea inspectorilor antifraudă. Trebuie să spun că noutatea nu numai aceasta este legată de militarizare şi de această posibilitate pe care o vor avea, legală, de port armă, inclusiv de protecţie în timpul serviciului, ci structurile teritoriale judeţene - foarte important acest lucru - să ştie evazioniştii că activitatea economică ilicită va fi, cu data aprobării Ordonanţei de Urgenţă, urmărită de aceste servicii teritoriale judeţene. Până acum funcţionau la nivelul regiunii. Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un judeţ care era parte din regiune, trebuia să se ducă cu maşina Inspecţia Antifraudă, făcea două-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai stătea o oră, se termina programul de muncă şi mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităţilor economice ilicite era pierdut pe drumuri”, a afirmat Boloș, luni seara, la un post TV.
Ministrul a explicat că inspectorii antifraudă se confruntă cu situaţii în care cei care deţin ilegal mărfuri nu reacţionează calm în momentul în care sunt anunţaţi că unele mărfuri vor fi ridicate, iar înarmarea inspectorilor este pentru siguranţa activităţii pe care o desfăşoară.
Marcel Boloş a precizat, în context, că pentru luna ianuarie a acestui an ANAF şi-a atins ţinta de venituri şi că instituţia va oferi ”o surpriză” în ceea ce priveşte activitatea din a doua lună a anului, a precizat realitatea.net
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News