REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Instalarea sistemului de supraveghere la Școala Gimnazială 36, în atenția judecătorilor

Instalarea sistemului de supraveghere la Școala Gimnazială 36, în atenția judecătorilor

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 2039

O societate cu sediul în orașul Constanța, ce are ca obiectiv de activitate instalarea de sisteme de supraveghere, a cerut anularea unei licitații ce are ca obiect instalarea unui sistem de supraveghere audio-video la Școala Gimnazială 36. S.C. Digital Tehno Plus S.R.L spune că societatea câștigătoare, GMB Computers SRL, ar fi trebuit descalificată, deoarece nu deține atestat ANRE.

Școala 36

Liceul Teoretic Decebal din Constanța a inițiat, anul trecut, procedura de achiziție directă, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică de lucrări având ca obiect instalarea unui sistem de supraveghere audio-video la Școala Gimnazială 36. În urma licitației, a fost declarată câștigătoare firma GMB Computers SRL, având prețul cel mai scăzut, ceea ce a nemulțumit unul dintre ofertanți, din cei 6 prezenți, motiv pentru care a sesizat Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Firma a solicitat anularea cumpărării directe inițiată în SICAP de către Autoritatea Contractantă în favoarea ofertantului declarat câștigător; anularea deciziei Autorității Contractante de a declara nulă procedura, după atribuirea acesteia unui ofertantului clasat pe primul loc, care nu îndeplinea condițiile de eligibilitate, după cum susțin reprezentanții societății pierzătoare. Consiliul a decis că nu este de competența sa soluționarea litigiului, fapt pentru care S.C. Digital Tehno Plus S.R.L. s-a adresat Tribunalului, solicitând anularea rezultatului selecţiei ofertelor pentru atribuirea contractului de achiziţie publică directă.

Numai că, instanța a respins cererea de chemare în judecată de reclamanta S.C. Digital Tehno Plus SRL, în contradictoriu cu Liceul Teoretic “Decebal” Constanța, ca fiind neîntemeiată. Decizia nu este definitivă, fapt pentru care S.C. Digital Tehno Plus SRL a formulat, pe 4 martie, recurs, la Curtea de Apel Constanța. Digital Tehno Plus SRL a cerut anularea procedurii, pe motiv că firma câștigătoare nu deține atestat ANRE, nu se regăsește între societățile atestate pe site-ul ANRE, ceea ce fi trebuit să conducă, în opinia firmei, la descalificarea firmei GMB Computers SRL din procedura. La rândul său, autoritatea contractantă a explicat că certificatul ANRE este necesar electricienilor pentru desfășurarea activității în domeniul instalațiilor electrice, însă în cazul acesta obiectul contractului de achiziție nu presupunea lucrări la instalațiile electrice ale clădirii Școlii Gimnaziale nr. 36, ci simpla achiziționare si montajul sistemului/dispozitivelor audio-video de supraveghere.

Digital Tehno Plus S.R.L. este o companie privată ce are ca principal obiect de activitate lucrări de proiectare și instalare de instalații electrice, proiectare de instalare sisteme alarmare împotriva efracției, proiectare și instalare sisteme de detecție, alarmare la incendiu, automatizări, rețele și sisteme de telecomunicații.

G.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici tu nu esti mai prejos. MArsh la KKT
2
1
Imbecila creatura esti. Muie!
1
2
Scoala sau puscarie?Detectie audio?Ce se intampla cu datele stocate pe astfel de camere?Scoala achizitioneaza astfel de echipamente in loc sa faca dotari educationale Cit costa o asemenea investitie?Statul ar putea face un proiect standard si un contract unic la niste preturi rezonabile, asa ...
3
3
Achizitia directa nu are criterii de calificare imbecililor...
4
1
Judecatori sunt corupti dovada in instanta a fost dosare cu locatari de pe lapusneanu zona city sa nu se construiasca acolo si s a construit cine a dat unda verde judecatori au luat spaga de la constructori
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108