REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
7.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

INSTANȚA a ANULAT VÂNZAREA unor TERENURI ale Primăriei către PRIETENII lui Făgădău

INSTANȚA a ANULAT VÂNZAREA unor TERENURI ale Primăriei către PRIETENII lui Făgădău

Replica API 18 decembrie 2020 | 01:44 6959

Cadou de Crăciun pentru afaceriștii care au cumpărat terenuri de la Primăria Constanța, în baza HCLM 261/31.07.2017 privind aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată. Hotărârea a fost anulată de instanță miercuri, 16 decembrie, după ce magistrații au constatat că a fost aprobată fără respectarea legii. Printre cei care au primit terenuri în baza hotărârii de mai sus se numără afaceristul Nelu Mirea, Petre Stancă, fostul vicepreședinte al CJ, sau Sorin Muhscină.

În 2017, consilierii locali municipali au aprobat hotărârea în baza căreia, după ce a terminat cu retrocedările ilegale, fosta administrație publică a continuat să vândă terenuri ale municipiului către grupurile de interese pentru proiecte imobiliare.

Este vorba despre HCLM nr. 261/31.07.2017 privind aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța, modificată prin HCLM nr. 213/30.05.2019. Constanța Altfel, al cărei președinte era Vergil Chițac, astăzi primarul Constanței, a solicitat anularea hotărârii la Tribunal. Iată că magistrații Tribunalului au admis miercuri, 16 decembrie, acțiunea.

”Admite acţiunea. Anulează Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr.261/31.07.2017 privind aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanţa astfel cum a fost modificată prin Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr.213/30.05.2019. Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a sumei de 50 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Prezenta hotărâre, la rămânerea definitivă se publica în Monitorul oficial al municipiului Constanţa. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată cu aplicarea art.402, teza a II-a Cpciv, azi 16.12.2020”, se arată în minuta Tribunalului.

Cine a beneficiat de terenuri, în baza HCLM nr. 261/31.07.2017

Anul trecut, Primăria Constanța i-a vândut direct lui Sorin Muhscină un teren pe Tabla Buții, în Faleză Nord, teren ce reprezenta un taluz în starea vansată de degradare. Potrivit proiectului de hotărâre, vânzarea a fost condiționată de executarea lucrărilor de consolidare ale taluzului pentru protecția construcțiilor existente. Potrivit aceluiași document, primăria va fi exonerată de orice răspundere cu privire la eventualele prejudicii ce ar putea fi produse ca urmare a surpării taluzului. Sorin Muhscină este fratele fostului președinte al Organizației Municipale PNL Constanța, Gheorghe Muhscină.

Tot anul trecut, primăria a vândut, în baza aceleiași hotărâri, prin licitație publică, un teren pe strada Traian societății Comtours, deținută de fostul președinte al CJ, Petre Stancă.

În 2018, SC Alliance Qwest Company a primit un imobil-magazin, în Mamaia, în zona Complex Modern. Societatea este deținută de Nelu Mirea și SC Șantierul Naval CARSINAV SRL, deținut de același Nelu Mirea.

Vom reveni!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi de interes si cum a vandut lui Bosanceanu ??
2
1
Pana sa vedem ce va face Chitac peste 4 ani deocamdata vedem ce a facut Fagadau,omul care a furat cu doua maini si trebuie sa mearga la puscarie ca doar nu or sa voteze Constanteni aceiasi hotii in continuare doar pentru ca si daca vor vota alti si aia vor fura,daca vor fura si noi alesi atunci sa mearga si ei la puscarie,dar in cazul lui Fagadau nu exista v-a fura cum spui tu despre Chitac ci a furat,ori nu-i totuna intre eu am furat si poate ca eu voi fura.
9
1
Mirea Muhscina si Stanca la puscarie cu Fagadau si consilieri locali care au votat. Numai asa se va face dreptate.
7
2
iar au furat
8
2
Mai sugeti-o voi cu atata denigrare si vedeti ce cacat face asta de a venit.....Constanta va fi un oras praf. Nimeni nu va mai face nimic.....
4
13
Scarnaviile au vandut orasul.Toti machedonii sunt hoti.
13
2
AU TRECUT 2 ZILE IAR NU ESTE APA !
8
0
Aud zgomot de catuse......Fagadaule,cred ca vei plati si pentru ce nu ai furat ,vei plati pentru Mazare sau pentru ce aveai de gand sa furi,vei plati tot,mai derbedeule.Interesant ca PSD nu a contorizat nimic din furtisagurile celor 2 primari hoti, ca si cum Fagadau si Mazare au furat singur.
12
5
Lasa asta cu anulatul. Da si putina puscarie?
18
5
Lasa ma ca a venit ciuma galbena PNL si vor kkt praf.Cat de prosti sunteti, veti vedea voi peste 4 ani ce rahat fac astia.Deja au inceput sa vanda cladirile din oras.Vedeti la Raedpp ce se discuta...
9
25
De ce se vand terenurile Primariei catre alte persoane, daca cei in baza legi 10 NU au fost despagubiti???????
16
2
Bravo, Constanta Altfel ! Nu va lasati ! Ne recuperam orasul de la hoti !
29
9
CIUMA ROSIE
25
9
Fagadau corupt , spagi imense primite , Spagar profesionist prin Interpusi ...la Puscarie !
47
8
vrem sa vedem hotii la parnaie !!!
53
5

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407