REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

INSTANȚA a DECIS: SECHESTRU pe bunurile inculpaților din dosarul RETROCEDĂRILOR!

INSTANȚA a DECIS: SECHESTRU pe bunurile inculpaților din dosarul RETROCEDĂRILOR!

Replica API 18 mai 2021 | 00:01 10602

Instanţa a dispus înfiinţarea sechestrului asigurator pe numele unor inculpaţi din dosarul Retrocedărilor după ce Primăria Constanţa a deschis dosare în instanţă pentru recuperarea prejudiciilor din acelaşi dosar.

„Dragi constănțeni,

Așa cum am mai spus, sunt dator să protejez patrimoniul orașului Constanța. Cum bine știți, am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea prejudiciului de peste 20 de milioane de euro creat de Mazăre și acoliții săi orașului nostru prin retrocedări ilegale.

S-au găsit multe voci care să mă acuze că nu este decât o acțiune de formă, că nu are sorți de izbândă și că totul nu este decât o mascaradă.

Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa. Instanța judecătorească a dispus, printre altele, măsura de înființare a sechestrului asigurator pe bunurile celor implicați în Dosarul retrocedărilor ilegale. Ce-i drept, această măsură nu se poate aplica tuturor, pentru că, unii dintre ei sunt săraci lipiți pământului. Au avut grijă să nu aibă pe numele lor niciun teren, nicio construcție sau vreun alt lucru de valoare. Dar acolo unde este posibil, măsura a fost instituită deja. În Constanța, Ploiești și București, terenuri și construcții ale pârâților sunt puse sub sechestru.

Aceste proprietăți vor fi valorificate atunci când vom câștiga procesul împotriva celor care au retrocedat orașul bucată cu bucată.

Iar eu am încredere că acest lucru se va întâmpla și că Mazăre Radu, Constantinescu Nicușor, Racu Constantin, Cocăneanu Constantin, Barbu Paraschiva, Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Dragoș, Borcea Cristian și alții vor plăti.

Nu renunț la luptă și nu voi ascunde gunoiul sub preș așa cum au făcut alții înaintea mea.“ a transmis primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

Amintim că în 2008, DNA a trimis în judecată 37 de persoane acuzate de restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (din care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). În dosarul ce se aflat 11 ani pe rolul instanțelor, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de plaje. De asemenea, Nicușor Constantinescu a primit, în același dosar, 5 ani cu executare. La fel, și fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu - 5 ani și 6 luni. Și Cristi Borcea primește o lovitură grea în acest dosar: 5 ani cu executare! El doar ce fusese eliberat condiționat în urmă cu câteva luni, într-un alt dosar. În prima instanță, fostul primar primise 4 ani de închisoare cu suspendare.

harta cu locaţiile din dosar

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 - iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri din Constanța și Mamaia, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul.

harta cu locaţiile din dosar 2

Inculpații din dosar sunt: Ramona Dospinescu - 7 ani și 6 luni; Constantin Racu - 6 ani și 10 luni; Dima Alin Horațiu - 6 ani; Giorgică Giurgiucanu - 5 ani şi 6 luni; Dragoş Emil Săvulescu - 5 ani şi 6 luni; Mihai Camboianu - 5 ani; Valentin Gheorghe Ionescu - 5 ani; Ion Marica - 5 ani; Cristian Talpău - 4 ani; Bogdan Ghițulescu - 4 ani; Bogdan Gabriel Sandu - 4 ani; Daniel Ene - 3 ani cu suspendare; Marius Puşcaş - 3 ani închisoare; Carmen Puşcaş - 3 ani cu suspendare; Dan Miron - 2 ani cu suspendare; Răsvan Mircea Tudorache - 2 ani cu suspendare; Paraschiva Barbu - 3 ani cu suspendare; Niculae Nejloveanu - 2 ani cu suspendare; Ruxandra Luminița Darie (notar) - 2 ani cu suspendare; Graţiela Rusu - 2 ani cu suspendare; Sanda Gabriela Radu - 2 ani cu suspendare; Claudia Cealera - 2 ani cu suspendare; Chircă Nora Alina - 2 ani cu suspendare; Ceacîreanu Mihai Sergiu - 3 ani cu suspendare; Andrei Aurel Jean: 2 ani cu suspendare; Budei Cristina (notar) - 2 ani cu suspendare; Pană Viorel - 2 ani cu suspendare; Călătoru Luminița - 2 ani cu suspendare; Stanciu Silvia - 2 ani cu suspendare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Ruxandra Darie nu trebuia sa o condamne deloc, probabil era beata cand a semnat
2
0
Daca a luat cu suspendare mai are drept la functii de conducere? Sanda Gabrela Radu sef resurse umane Confort Urban.Toate angajarile trec pe la ea.
1
0
De ce Paraschiva Barbu a luat doar suspendare,pt.ca la ea la SC Grand SRL se aduna gasca ca sa faca magariile.Sa i se confiste tot ce nu poate justifica !
6
0
Jegul ala de Dragos Savulescu sta bine merci acolo in Italia. Va plati si el?
22
0
De aia l-ai gonit pe cel care a obtinut terenurile inapoi la primaria ORASULUI.
7
1
Desilva? Acolo
6
0
Calatoru Luminita lucreaza de multi ani la OCPI Constanta, corect? Ea da extrasele de CF, ea da incheierile de intabulare. Pana si la astfel de nivel s-a ajuns?
15
2
Sechestrul asta trebuia cerut de nemernicul ala de Fagadau.
26
5
Cautati pe la Vama Veche si prin Bulgaria ....
7
0
Domnule primar.....in maxim 6 ani veti invata si dvs drumurile la DNA....acum baiatii aduna materiale pt dosarele ce le veti avea.....va avertizez....urmati....
21
7
Cu colegul de partid de la Eforie cum ramane?
12
2
Fagadau de ce nu a pus sechestru ?
22
8
Mirelo...tu crezi ce scrii pe aici???
12
10
In sfarsit un primar care poate va scoate Constanta la lumina, desi la ce mafie a lasat Mazare...
34
41
De ce esti asa sigur,?Cel mai tare primar.
18
23
Nu te mai.voteaza nici naiba amirale cu minciunile tale..pai nu le punea dna sechestru? Esti tu domne mai destept decat dna. Hai mars la eforie
42
19

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108