REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Instituțiile de ordine publică, pregătite pentru minivacanța de 1 Decembrie! Video

Instituțiile de ordine publică, pregătite pentru minivacanța de 1 Decembrie! Video

Virgil STOIAN 28 noiembrie 2023 | 11:06 1670

În cursul zilei de marți, 28 noiembrie a.c., în piața Ovidiu, a avut loc o conferință de presă legată de evenimentele din perioada 30.11 - 04.12.2022 și măsurile pe care structurile MAI teritoriale le vor aplica pe parcursul minivacanței.

Institutiile de ordine publica, pregatite pentru minivacanta de 1 Decembrie! Video

Având în vedere minivacanța prilejuită de sărbătorirea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus măsuri suplimentare în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică.

Astfel, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., peste 180 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale, vor acționa, zilnic, în județul Constanța. Dispozitivele de ordine şi siguranţă publică vor fi amplasate în funcție de evoluția situației operative, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, dar și în zonele turistice și de agrement. 

De asemenea, se va asigura intervenția la apelurile semnalate prin SNUAU 112. Concomitent, polițiștii rutieri vor acționa atât pentru fluidizarea traficului, dar și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, iar aparatele de măsurare a vitezei vor fi folosite la capacitate maximă.

Totodată, polițiștii din cadrul structurilor de investigații criminale vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență și a infracționalității stradale, în zonele de desfășurare a manifestărilor specifice acestei perioade, în scopul de a asigura siguranța cetățenilor. 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice vor efectua verificări la unitățile de alimentație publică și de cazare. Totodată, împreună cu organele abilitate, vor desfășura acțiuni de verificare a depozitării, transportului și comercializării de produse alimentare, pentru prevenirea faptelor care ar putea afecta sănătatea populației.

Nu în ultimul rând, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase vor fi prezenți în teren pentru a preveni și combate faptele specifice, cu precădere pentru a verifica legalitatea operațiunilor de deținere și comercializare a articolelor pirotehnice. ” au transmis reprezentanții IPJ.

La nivelul județului Constanța, peste 120 de polițiști de frontieră acționează atât pe mare cât și pe uscat. A fost contactat statul vecin pentru măsuri comune de acțiune. Conducătorii mijloacelor de transport să aibă în posesie toate documentele necesare.” au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Peste 200 de pompieri, cu 100 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină zilnic. Vom asigura măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la hramul Bisericii din comuna Ion Corvin. ISU Dobrogea va monitoriza permanent distribuția în teren.” au declarat reprezentanții ISU Dobrogea.

Pentru perioada de 1 decembrie și ziua Sfântului Andrei  au fost dispuse măsurile necesare. De joi, un nr de 150 de jandarmi vor acționa pe durata minivacanței.” au transmis reprezentanții Jandarmeriei.

Adrian Avarvarei, reprezentant al Agenției Nationale împotriva Traficului de Persoane: vom intensifica mesajele antitrafic atât în mediul online cât și pe străzi. Pentru siguranța dvs vă rugăm să aveți în atenție că nu orice ofertă de muncă, care promite un salariu bun, este ceea ce pare. Mulți tineri experimentează relații de prietenie cu persoane necunoscute, de aceea recomandăm ca mesajele transmise în mediul online să nu conțină date personale, fotografii și videoclipuri personale care pot fi folosite împotriva noastră.”

 

Video:

Video:

Video:

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bugetarilor nu mai iesiti la greva?Va rugam sa o faceti pe 1 decembrie ,primiti si o portie de ciolan cu fasole.Hooooooo.
5
1
VIATA DE BUGETAR DOAR CE AU IESIT DINTR O VACANTA CA ACUM INTRA AN ALTA VACANTA>VIATA TATA PE BANII NOSTRI VA RASA N c*r DE TRANTORI, AMPUTITI.
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436