REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Instituțiile publice din Constanța au pus frână la angajări până la final de an

Instituțiile publice din Constanța au pus frână la angajări până la final de an

Ana Maria LIPAN 1 iunie 2023 | 00:00 2065

Instituţiile de stat au pus în aplicare Ordonanţa privind unele măsuri fiscal-bugetare, cunoscută sub numele de ”ordonanța austerității”. Prin emiterea acestui act normativ, se urmărește reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, astfel se prevede faptul că ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice, va fi suspendată. ABADL, DSPCT și DSVA Constanța au luat deja act, transmițând modificările. 

Institutiile publice din Constanta au pus frana la angajari pana la final de an
Ordonanţa privind unele măsuri fiscal-bugetare, cunoscută și ca ”ordonanța austerității”, a fost adoptată pe 8 mai a.c. Actul normativ prevede scăderea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii. Instituțiile statului trebuie să suspende concursurile sau examenele de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante, excepţie făcând posturilor unice. „Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, au obligaţia de a dispune măsurile necesare, în vederea reducerii cu 10% a cheltuielilor aprobate pe anul 2023 la titlul „Bunuri şi servicii”, exclusiv sumele nerepartizate, în conformitate cu prevederile art. 21 alin. (5) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare”, precizează documentul.

Institutiile publice din Constanta au pus frana la angajari pana la final de an

Instituțiile constănțene au pus în aplicare prevederile, multe dintre acestea publicând deja anunțuri cu privire la suspendarea concursurilor, publicate înainte de adoptarea Ordonanței. “Având în vedere intrarea în vigoare a OUG nr.34/15.05.2023 - privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, ce prevede la art.IV, alin.(1) suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante în anul 2023, precum și art. IV, alin.(7) unde se specifică faptul că unitățile au obligația publicării pe site-ul propriu a posturilor care îndeplinesc cerințele de continuare a concursului, la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" Constanța continuă procedura de concurs pentru următoarele anunțuri: Anunț nr.23555/2023 posturi temporar vacante; Anunț nr.19159/2023 posturi vacante; Anunț nr.20285/2023 posturi vacante; Anunț nr.21097/2023 posturi temporar vacante; Anunț nr.21524/2023 posturi vacante; Anunț nr.23383/2023 posturi vacante; Anunț nr.1653/2023 posturi vacante. Pe această cale rugăm candidații care au depus dosare de concurs și nu se regăsesc în Anunțurile enumerate mai sus să se prezinte la Serviciul resurse umane – biroul personal, cu cartea de identitate, pentru retragerea dosarului și ridicarea contravalorii taxei de concurs.”, au transmis recent reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" Constanța.

Institutiile publice din Constanta au pus frana la angajari pana la final de an
Și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a adus precizări cu privire la concursuri, publicând următorul anunț pe 17 mai a.c.:
"Luând în considerare, prevederile art. IV, alin.(1) din ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 34 din 12 mai 2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanța anunţă suspendarea următoarelor concursuri: Concursul din data de 29.05.2023, care urma să fie susținut conform anunțului din data de 28.04.2023, pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de consilier, clasa I, gradul profesional asistent, ID 572070, din cadrul Compartimentului Comunicare, Registratură-Arhivă; Concursul din data de 19.06.2023, care urma să fie susținut conform anunțului din data de 15.05.2023, pentru ocuparea următoarelor funcții publice de execuție vacante: consilier, clasa I, gradul profesional superior, ID 532578, din cadrul Biroului Autorizare, Înregistrare, TRACES și Gestiunea Activității de Import Export; consilier, clasa I, gradul profesional principal, ID 532585, din cadrul Biroului Nutriția Animalelor și Produse Medicinale Veterinare; consilier, clasa I, gradul profesional superior, ID 401786, din cadrul Biroului Control Oficial Alimente de Origine Animală; consilier, clasa I, gradul profesional principal, ID 256423, din cadrul Compartimentului Circumscripții Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale.”

Institutiile publice din Constanta au pus frana la angajari pana la final de an

Și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a dispus anularea concursurilor pentru ocuparea posturilor de Agent Hidro-Techirghiol Nord, Agent Hidro-Dunăre Nord și Mecanic Utilaj-Techirghiol Sud.

Reamintim faptul că, în primul trimestru al anului 2023, la cheltuielile cu bunuri şi servicii de la nivelul bugetului general consolidat au fost efectuate plăți ce se ridică la suma de 1,7 miliarde lei, în creştere cu 17,2% faţă de aceeași perioadă a anului precedent. În legătură cu această ordonanță, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis: „Vom reduce la jumătate numărul consilierilor de la cabinetele demnitarilor, în timp ce sprijinim achizițiile de alimente de la producătorii români pentru toate instituțiile publice din România! Fie că vorbim de hrana din spitale, de programele destinate elevilor în școli, mâncarea pentru bătrânii și copiii instituționalizați – toate instituțiile publice vor cumpăra doar produse românești de calitate. Principiile ”lanțului scurt de aprovizionare” vor fi introduse în ordonanța de urgență pe care Guvernul o va adopta în această săptămână. Fermierii români trebuie sprijiniți în mod direct de stat, la fel cum oamenii din această țară trebuie să aibă acces la produse bune și proaspete! În același timp, mă bucur că am convenit ca împreună cu premierul Nicolae Ciucă să luăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor în zona publică. Și vom începe chiar de la cabinetele demnitarilor, unde numărul consilierilor va fi redus la jumătate! 

Institutiile publice din Constanta au pus frana la angajari pana la final de an
De asemenea, vor fi luate măsuri care vor duce la o economie de peste 5 miliarde de lei la buget, după cum urmează: Reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii cu excepția achizițiilor necesare în sănătate și educație; Stoparea achizițiilor de mașini, mobilier și birotică, cu excepția celor pe fonduri europene; Stoparea angajărilor la stat; Prezența în maximum două consilii de administrație a unei persoane, în conformitate cu recomandările OCDE și jaloanelor din PNRR; Limite lunare de cheltuieli pentru fiecare minister în parte, stabilite de Ministerul Finanțelor; Aceste măsuri alături de cele de reducere a cheltuielilor pe fiecare minister în parte vor aduce o economie însemnată la buget! Astfel că vor rămâne mai mulți bani pentru investiții și pentru sprijinirea economiei”, a transmis acesta.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oug din astea cu blocarea angajarilor la stat apar periodic destul des de multi ani; ele nu arata decat haosul si risipa din gestionarea banilor publici si furturile din banii publici pe care nici un guvern nu a fost si nu este in stare sa le tina sub control cat de cat, dimpotriva par sa le incurajeze cu inconstienta unor infractori lacomi care nu gandesc decat pe termen scurt si numai in interesul propriilor buzunare
3
0
In teorie,dar in practica? Sau nu se mai fac angajari de la o anumita data,dar pana in ziua premergatoare se angajeaza si se fac achizitii (masini) fara numar!
2
0
Ne mai plictisiti prin comentarii cu privatii vostri? Stati voi la privat daca ii iubiti asa de mult.
3
3
ce angajari frate,cel putin jumatate din bugetari trebuiesc trimisi in privat!pe lumea asta se platesc pacatele!sa vada si ei cum este viata!
8
1
nu se mai angajeaza, dar se dau afara necalificatii in cap cu primarul?
2
2
Da daaa, batman, batman!
8
0
Oricum posturile libere erau cu dedicatie. Veri, cumnati, cuscrii, amante si asa mai departe. Tara de hoti si derbedei!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218