REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Instructorii nu sunt de acord cu introducerea profesiei de examinator auto

Instructorii nu sunt de acord cu introducerea profesiei de examinator auto

Victor ROTARU 7 octombrie 2022 | 00:00 2583

Miercuri, 5 octombrie, UDMR a depus o inițiativă privind reorganizarea procedurii de obținere a permisului de conducere. În cadrul proiectului de lege se vrea introducerea profesiei de examinator auto, pe lângă ofițerii și agenții de poliție, de către orice persoană care obține o autorizație în acest sens. Acest proiect pare să nu fie pe placul instructorilor auto constănțeni declarând pentru reporterii Replica ,,Este delicată treaba ținând cont de credibilitatea oamenilor care ar vrea să intre în acest sistem. Nu știi cine se bagă, cu ce scop și cu ce gânduri. Mie nu mi se pare în regulă acest proiect”.

Noul proiect de lege vine în ajutorul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, care din lipsă de personal, nu poate efectua examenele în timp necesar, în unele cazuri, candidații așteptând și câteva luni bune între examenul teoretic și cel practic, în vederea obținerii permisului de conducere.

Conform proiectului de lege, Autoritatea Rutieră Română ar fi responsabilă pentru examinarea candidaților. Pentru a obține o autorizație de examinator auto, o persoană trebuie să dețină permis de conducere de categoria B de cel puțin trei ani, să nu fi avut permisul anulat sau suspendată exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimii trei ani și să nu desfășoare activități în cadrul unei școli de conducători auto și să urmeze cursul de formare inițială.


Ce părere au instructorii auto despre noul proiect de lege?

Contactat de către reporterii de la Replica, un reprezentant al școlii de șoferi Răcăreanu a declarat că nu vede cu ochi buni noua schimbare, justificându-se astfel: ”Este delicată treaba ținând cont de credibilitatea oamenilor care ar vrea să intre în acest sistem. Nu știi cine se bagă, cu ce scop și cu ce gânduri. Mie nu mi se pare în regulă acest proiect. Eu aș vedea bună această idee, să fie pe post de examinator persoana care a făcut școala cu el, a făcut pregătire, o persoană cu experiență. Știe ce înseamnă să pregătești un om, să îl aduci la un anumit nivel, știe ce înseamnă persoana respectivă să conducă în condiții de stres, cum să aplice conduita, doar așa văd treaba. Trebuie să ai experință și să gestionezi lucrurile din dreapta. Eu aș vedea bine să fie un instructor cu experiență examinator. El știe cu ce se mănâncă treaba asta, știe ce să urmărească, ce să ceară de la un om.” Dacă inițiativa legislativă elaborată de UDMR va fi adoptată în Parlament, aceasta va intra în vigoare începând cu anul 2024.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
marea majoritate a asta care se intituleaza instructori sunt habarnisti.daca ar da maine exmen ar pica
5
2
in mangalia toti tractoristii si tractoristele sint instructori.habar n.au de reguli circulatie,parcheaza in sens giratoriu,de semnalizare nici nu poate fi cazul,niste rable masini care scot fum de te gazeaza.Polota ia spaga si tace.Habar n.aveti sa conduceti,dovada. tutele si mirlanii analfaneti pecare.i vezi pe strada,cu rable fara asigurare,itp.polotia,stii sa verific asigurarea pe net,sau e prea greu?filme porno gasiti,ia vedeti si cu asigurarea!
7
0
Sa se dea legea pentru profesia "căscat ochii pe retrovizor" !!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614