REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Insulă din inima Deltei Dunării, scoasă la licitaţie cu 350.000 de euro

Insulă din inima Deltei Dunării, scoasă la licitaţie cu 350.000 de euro

Replica API 29 mai 2019 | 00:00 372

Tranzacţie unică

Tranzacţie unică

Casa de licitaţii Artmark încearcă să vândă o insulă întreagă din Delta Dunării, în ceea ce poate deveni una din cele mai spectaculoase tranzacţii imobiliare din ultimii ani. Iar preţul de pornire pentru un loc inclus în patrimoniul mondial al UNESCO nu pare deloc mare: 350.000 de euro. Insula Matiţa oferă oportunităţi impresionante pentru investitorii din turism.

Insula Matița de 6.280 metri pătraţi din Delta Dunării a fost scoasă la licitație de Artmark cu un preț care începe de la 350.000 de euro. Delta Dunării, inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, este fără îndoială una dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din Europa. Iar Insula Matița, un loc unicat aflat în inima Deltei, în apropierea lacurilor Matița și Babina, este probabil singura insulă ce poate fi achiziționată în acest moment în România, arată oficialii Artmark.

Istorie milenară

Când spui “insulă”, gândul îți fuge instantaneu la izolare, natură sălbatică, liniște și deconectare. Iar Insula Matița nu face excepție, oferindu-le pe toate acestea împreună cu necesitățile de confort ale omului contemporan. Insula Matița se găsește la aproximativ 45 km de Tulcea, în mijlocul triunghiului format de Chilia Veche, Sulina și Mila 23, la intersecția Lacurilor Matița și Babina.

Administrativ, ține de comuna Chilia Veche, una dintre cele mai vechi așezări ale Deltei. Încă din anul 334 î. Hr., aici a funcționat colonia greacă Achillea (denumită după Achile, eroul războiului Troian), fortificată de Alexandru Macedon.

În hărțile medievale, apare ca cetate genoveză, fiind un punct important în activitatea negustorilor genovezi de la gurile Dunării. În prezent, se mai observă doar șanțurile de apărare ale cetății și intrarea de la bifurcația canalului Chilia – Batag și Tătaru, potrivit sursei citate.

Potenţial turistic

Insula de 6.280 mp are o formă alungită, asemănătoare unui bumerang și prezintă nu mai puțin de 8 construcții, cu o suprafață construită desfășurată ce depășește 1.300 mp: unități de cazare, o cherhana, clădiri tehnice și administrative. Toate construcțiile păstrează imaginea tradițională a locului, sunt acoperite cu stuf și au fost complet renovate în exterior în 2018.

Aflându-ne în inima Deltei, regimul asupra terenului de 6280 mp este de drept de superficie, construcțiile fiind desigur în proprietate. Având în vedere frumusețea locului, insula ar putea exploata potențialul turistic și interesul pescarilor pentru această parte a Deltei, fiind pregătită pentru a-și relua funcțiunea de pensiune pe care a avut-o în trecut, cu unități de cazare și cherhana.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg de ce trebuie sa fie proprietetea cuiva daca este protejata de Unesco nu ar trebui administrata de Statul roman si si fie al romanilor si turistilor pentru circuit turistic?????Chiar trebuie vandut totul in tara asta???Nu am invatat nimic in ultimi 30 de ani? Dar din pacat sa ca-m vandut tot cu ajutorul politicienilor de doi lei!!
4
0
As cumpara eu, daca are si plaja. As face rezervatie numai pt nudisti, cu bungalow uri de zece in camera, iar la ora 23 sa se stinga lumina !
5
2
nimeni nu spune cine este proprietarul actual !!! Daca este a tarii inseamna ca a pus ochii pe ea un pesedeu jegos !!! Interzicerea vanzarii !!! Imediat !!! Muie pesede !!!
13
2
Prostia domina in Romania!Poate concesiune dar l-a cati bani au inghitit toate partidele si politicienii in 30 de ani 350000 eur poti sa-i scoti de la ei in timp f. scurt...daca se vrea si legal!!!
11
2
Bai psd-ei penalii! Ajunge. Lasati tara asta intreaga si frumoasa nu o mai ciopartiti!
15
2
delta nu mai e rezervatie? o vinde pesedeul si pe asta ?
16
1
Cred ca ar fi o investitie foarte proasta !
13
4
este insula detinuta de Dragnea,cristoseii mamii voastre
10
8
La liticitatie participa si TARTARI cu BITCOINTUL lor. Noi alegem noi nu gandim. Am ajuns sclavi in propria tara datorita POPORULUI ALES prin MASONERIE.
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367