REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Întâlnire de GRADUL ZERO: se pune la cale construcţia a două sensuri giratorii pe DN 3! Iată zonele în discuţie!

Întâlnire de GRADUL ZERO: se pune la cale construcţia a două sensuri giratorii pe DN 3! Iată zonele în discuţie!

Replica API 23 august 2019 | 02:44 570

DRDP, Poliţia şi Primăria Valu, la aceeaşi masă!

DRDP, Poliţia şi Primăria Valu, la aceeaşi masă!

Solicitările şi insistenţa în legătură cu DN 3, drumul dintre Constanţa şi Valu lui Traian, par să aibă ecou: autorităţile au decis să convoace, ieri, o şedinţă în care a fost discutată varianta înfiinţării unor noi sensuri giratorii (unul sau chiar două pe raza localităţii Valu lui Traian), precum şi prelungirea parapetului despărţitor care, în momentul de faţă, începe din Constanţa (la ieşire din oraş) şi se opreşte în zona de ieşire din DN 3 spre autostradă.

„Este necesară prelungirea parapetului, cetăţenii care au cerut acest lucru au perfectă dreptate. De asemenea, se intenţionează construcţia a două noi sensuri giratorii, unul în dreptul pădurii de la Valu, iar al doilea în zona Valea Seacă din Valu lui Traian, ambele pe acest DN 3”, au precizat, pentru „Replica”, reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere. „Drumul este în grija Regionalei de Drumuri şi Poduri, ei trebuie să facă şi parapetul, cât şi sensurile. În şedinţa de azi (ieri – n.r.), am discutat pe seama zonei în care să fie amplasate viitoarele sensuri. A fost înaintată o variantă, o soluţie, dar care a fost respinsă pentru că nu corespundea... Urmează ca documentaţia să fie refăcută. Însă, mai multe detalii au cei de la DRDP, care decid şi pun în practică astfel de investiţii”, au mai precizat oamenii legii.

Contactat de „Replica” de Constanţa, directorul DRDP, Marin Dima, a confirmat că a avut loc o şedinţă în cursul zilei de ieri, pe seama DN3, dar a mai precizat că nu este singura întrunire de acest gen convocată în ultima perioadă. „S-a discutat în privinţa înfiinţării unui sens giratoriu, în zona pădurii. Este posibil să se facă şi un al doilea sens, însă depinde şi de Primăria Valu lui Traian. Noi nu putea înfiinţa sensuri giratorii în zone unde nu este clarificată situaţia terenurilor. Aşteptăm ca primăria să facă demersuri în sensul legalizării la notar a unui document prin care ne transferă în folosinţă terenul pe toată durata construcţiei (sensul giratoriu – n.r.). Când avem acest aspect clarificat, ne apucăm de treabă. Nu putem altfel, pentru că am avut situaţii în care ne-am apucat, iar primăriile s-au răzgândit şi au spus că ne vând terenul. Ori, noi nu cumpărăm, pentru că nu înfiinţăm astfel de sensuri pentru un privat. Le facem pentru cetăţeni”, a explicat Marin Dima. Acesta a mai declarat că, atunci cînd se va decide clar amplasamentul sensului giratoriu din zona pădurii, va fi continuată şi construcţia parapetului care desparte sensurile de mers pe DN 3 Constanţa – Valu.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
POATE SA PUNA SI MAMA PARAPETILOR SI MAMA GIRATORIILOR , TOT SE GASESTE CITE UN RETARDAT CARE NU RESPECTA NICI O REGULA DE CIRCULATIE SI TE LOVESTE . NOUA ROMANILOR NE TREBUI EDUCATIE SI BUN SIMT SI AR FI SUFICIENT .
2
0
Si langa peco MOL de langa sabrosso pe Bratianu. Ca sa intorci trebuie sa mergi pana la Cora Bratianu. Dar oare tine cineva cont si de comentariile noastre?
4
0
Si la Lumina?
3
0
Vai pawla voastra Cati tre sa mai moara sa puneti goi parapet DRDP niste incompetents numiti directori pe criterii politice
1
1
pai sens giratoriu se poate face si in momentul asta la valu la pqadure,a mai fost e soseaua deja facuta doar sa monteze balizele si sa traga marcaje!
2
0
inainte sa faca restaurant, parcare si ce spui tu, de cate ori ai fost sa aduni gunoaiele si rahatii din acea padure?
2
1
Sunt foarte bune sensurile giratorii, mai ales ca Valul lui Traian este predispus accidentelor de circulatie.
7
1
Soferul RROMan nu poate fi disciplinat decat cu borduri, garduri, betoane....semnele de circulatie si marcajele de pe sosele nu sunt pentru el...el e cocalarul suprem!
18
2
In dreptul padurii..... ba voi sunteti sanatosi la cap ? Atat de puternic este patronul acelei carciumi incat face sensuri giratorii ma?? Ba bolnavilor pana la intrare in murfatlar parapet pasarele si ati rezolvat situatia tu va n gura de hoti si derbeedei.facem un sens giratoriu aici la padure sa opreasca toata lumea. Padurea aia a fost ciopartita metru cu metru.ba a mai ridicat o bucatarie ba a facut parcare.cine mortii ma si i a permis lu ala sa taie acolo ma? Pastele mamii voastre de talhari nenorociti
16
4
Si cumatru Olteanu, el a dat atatea spagi degeaba?
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367