REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.1° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Întâlnire de taină între șefii celor mai puternice servicii secrete din lume

Întâlnire de taină între șefii celor mai puternice servicii secrete din lume

A.F. 28 ianuarie 2023 | 00:00 712

Seful CIA, William Burns, a sosit in Israel si a avut o întâlnire cu șeful agentiei de informatii Mossad, a informat vineri presa israeliană.

intalnire de taina intre sefii celor mai puternice servicii secrete din lumeWilliam Burns

"Șeful CIA, William Burns, a venit în Israel și s-a întâlnit cu autoritățile israeliene, inclusiv cu șeful Mossadului, David Barnea", relatează The Jerusalem Post.

Potrivit The Times of Israel, Burns a ajuns în Israel cu o zi înainte. De asemenea, este de așteptat ca el să poarte discuții cu reprezentanții palestinieni. Scopul vizitei sale este de a detensiona tensiunile dintre partide, notează ziarul. CIA a refuzat să comenteze detaliile vizitei.

Burns a ajuns în regiune după ce forțele de securitate israeliene au desfășurat joi o operațiune antiteroristă în Cisiordania care a ucis mai mulți palestinieni. Raidul a provocat o reacție dură din partea palestinienilor. În special, Autoritatea Națională Palestiniană a anunțat încetarea coordonării cu autoritățile israeliene în domeniul securității. Comunitatea internațională a făcut apel la părți să detensioneze situația. În ziua precedentă, un număr semnificativ de soldați israelieni intraseră în Jenin și într-o tabără de refugiați din apropiere. Tinerii palestinieni au încercat să blocheze drumul către forțele de securitate israeliene, care au deschis focul asupra lor. Cel puțin 13 persoane au fost ucise în timpul acțiunilor armatei israeliene. Armata israeliană a întrerupt, de asemenea, alimentarea cu energie electrică a taberei și a interzis accesul lucrătorilor medicali și jurnaliștilor la aceasta. După ce au intrat în tabăra de refugiați, militarii s-au deplasat la reședința a trei persoane pe care intenționau să le rețină sub suspiciunea de organizare a unui atac terorist. Doi dintre suspecți au încercat să fugă în timp ce armata se apropia, au deschis focul și ambii palestinieni au fost uciși. Un altul s-a predat armatei israeliene.

Grupările palestiniene radicale Hamas și Jihadul Islamic au amenințat cu un „răspuns masiv" dacă armata israeliană nu se retrage curând din Jenin. În cadrul Autorității Palestiniene, tabăra de refugiați din Jenin este considerată un simbol al rezistenței palestiniene, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de 80 de ani; cred ca ambele parti sunt vinovate si ambele parti se situeaza pe pozitii ireconciliabile si refuza dialogul rational si mai ales a curs prea mult sange si tensiunile si emotiile sunt la maxim; israelienii par sa aiba totusi o parte mai mare de vina iar pozitia de forta de acum nu ajuta cu nimic
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369