REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Interagro SRL amendată cu 25.000 de lei pentru dezastrul produs pe plaja Venus!

Interagro SRL amendată cu 25.000 de lei pentru dezastrul produs pe plaja Venus!

Replica API 24 martie 2020 | 23:08 2681

Firma Interagro SRL a fost amendată, în total, cu suma de 25.000 de lei de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) pentru poluarea cu polistiren de pe plaja Venus, dar și pentru pontoanele deținute în mod ilegal. Astfel, firma a plătit 20.000 de lei pentru că nu a luat măsuri operative pentru înlăturarea cauzelor și efectelor poluării și încă 5.000 de lei pentru neaducerea la îndeplinire a măsurilor impuse la prima vizită.

Poluarea cu polistiren continuă însă pe plaja din Venus. Același cititor care ne-a semnalat prima dată situția de pe teren, în urmă cu o săptămână, a trimis poze făcute în același loc, sâmbătă, 21 martie. Duminică, 22 martie, directorul Administrației Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Bogdan Bola, a confirmat faptul că poluatorul a depășit termenul în care trebuia să rezolve situația semnalată pe plajă. Luni, 23 martie, reprezentanții ABADL au efectuat un nou control după ce miercurea trecută, 18 martie, au constatat poluarea din dreptul Hotelui Inter și au contactat firma respectivă. Termenul pentru igenizarea plajelor și îndepărtarea celor trei pontoane era joi, 19 martie. „Termenul limită de ducere la îndeplinire a măsurilor noastre - igienizarea plajelor, curățarea apelor și îndepărtarea pontoanelor - este joi, 19 martie, ora 12:00. În funcție de ce vom deescoperi mâine pe teren, vom aplica măsurile legale cu strictețe, mai ales că polistirenul este un material inert, care nu este biodegradabil”, spunea directorul ABADL, Bogdan Bola, într-un comunicat trimis miercuri, 18 martie. Au trecut cinci zile, iar în cele din urmă, Interagro SRL a fost amendată cu suma de 25.000 de lei „Măsurile pe care noi le-am solicitat de la Interagro nu au fost luate. Este vorba despre salubrizarea zonei și curățarea apei mării prin îndepărtarea polistirenului, care nu a fost dusă la îndeplinire. Într-adevăr, au mai curățat pe acolo, dar în continuare era vizibil peste tot pe plajă polistirenul acela. A doua măsură este legată de scoaterea pontoanelor, nici asta nu a fost dusă la îndeplinire. Acestea nu mai plutesc în derivă măcar. Au fost ancorate cu ajutorul unui lanț de digul de acolo”, a declarat directorul ABADL, Bogdan Bola.

De asemenea, în dimineața zilei de marți, 24 martie, vor fi înștiințați și cei de la Garda de Mediu pentru a lua măsuri. „În dimineața de marți, 24 martie vom sesiza și Garda de Mediu pentru a lua măsuri”, a mai spus Bogdan Bola.

Interagro SRL este firma deținută de patronul echipei de fotbal, Astra Giurgiu, Ioan Niculae, acesta fiind unul din cei mai bogați oameni de afaceri din România, iar hotelul Inter de pe plaja Venus, deținut de acesta a fost scos la vânzare anul trecut.

Petruț IACOB

Citește și: ANCHETA de la Venus a scos la iveală cine a POLUAT PLAJA! Pontoane AMPLASATE ILEGAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu furtuna care a fost azi noapte si cu vantul de azi gunoiele au ajuns deja la lucrarile de amenajare ale lui jumatica,are noroc cu virusul gripal care va oprii sezonul estival, altfel turistii ar fi trebuit sa aiba pregatire de rangeri ca sa dovedeasca gropile si dealurile facute de constructor de la olimp pana la mangalia,de terminat nu a terminat nimic
0
0
Amenda, amenda... Dar mizeria produsa cine o strange?
0
0
Apa trece pietrele raman.Se schimba directorii,vin fel si fel de oportunisti politici care nu au intentii bune,au in cap doar cum sa faca bani,cam asa stau lucrurile in toate institutiile publice.Cum se explica ca acest Bola,tatal lui,este pus de PSD director la ITM si el din partea PNL la Apele Romane?Bogasiu,Abrudan,Ropota sunt niste slugoi care fac orice sa intre in gratiile sefului cel mare,Bola.
9
0
Pai si domnu abrudan cu pitbulu bogasiu de unde mai mananca la vara? Si asa se anunta un sezon prost
10
0
Asa trebuie procedat cu toate firmele care isi arunca gunoaiele peste tot.
6
0
Bogasiu si Ropota si-au facut datoria,asa cum stiu ei cel mai bine s-o faca.S-au pus bine cu seful lor,Bola,ca traim vremuri grele,vremuri de criza.Asa este ABADL-ul, este o mare familie,unita si cu un singur scop,sa faca bani,felicitari,scopul scuza mijloacele.
10
0
Doamne ce bataie de joc!Bola,te-a manjit si pe tine Nicolae,asa amenda mica pentru poluare chiar ca nu s-a mai intalint...Se adevereste ca ABADL este cea mai corupta institutie de stat.De la inspectori pana la varf doar spagari,sa va fie rusine!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212