REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

INTERESE MESCHINE! Aparatură performantă pentru analize medicale, LĂSATĂ SĂ ZACĂ, neutilizată, în Policlinica 2!

INTERESE MESCHINE! Aparatură performantă pentru analize medicale, LĂSATĂ SĂ ZACĂ, neutilizată, în Policlinica 2!

Replica API 20 iulie 2017 | 01:20 608

Revoltător!

Revoltător!

Claudiu Palaz

Bătaie de joc de proporţii la Policlinica 2 din Constanţa! Banii obţinuţi de Consiliul Judeţean Constanţa pentru „reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă – Policlinica 2” riscă să fie returnaţi ministerului de resort, iar asta pentru că, de la momentul semnării contractului de finanţare europeană, nu s-a reuşit punerea în funcţiune a echipamentelor medicale.

Vorbim despre 23.435.788 de lei, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 13.696.043 lei (contract semnat în 2011, în mandatul lui Nicuşor Constantinescu). Cu aceşti bani au fost pregătite patru laboratoare, cu aparatură performantă necesară analizelor medicale, în incinta Policlinicii 2. De ani de zile însă de când există aceste laboratoare, beneficiarul nu a reuşit să le şi pună în funcţiune, pentru a deservi cetăţenii judeţului şi nu numai. Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz crede că la mijloc sunt interesele unor firme private şi că fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, ar fi premeditat întreaga situaţie: „Se urmărea pierderea finanţării, adică CJC să nu poată dovedi că proiectul este viabil, funcţional. Asta ar fi însemnat să dăm banii înapoi, să rămânem cu aparatura, pe care, în condiţiile pierderii finanţării, managerul spitalului o putea da oricărui privat dorea el, să o exploateze. Fără finanţare, vă daţi seama că nu mai avea spitalul nici o obligaţie să exploateze utilajele în condiţiile din contractul cu UE”, a declarat Palaz.

Vicele CJC susţine că, de la preluarea mandatului, actuala conducere a Consiliului Judeţean a întâmpinat numai piedici în derularea proiectului: ba a fost îngrădit accesul către laboratoarele amenajate în incinta Policlinicii 2, ba s-a constatat că din dotarea pentru care s-a semnat recepţia lipsea o seringă extrem de scumpă, fără de care nu putea funcţiona un utilaj, ba nu există suficientă putere electrică instalată pentru utilizarea aparaturii! În privinţa accesului, situaţia a fost remediată: „Synevo ne împiedica accesul, am avut discuţii şi pe tema contractului pe care această societate îl are în incinta policlinicii, pentru că la CJC nu aveam documente privind închirierea spaţiului. Am primit într-un final contractul de la ei, îl analizăm cu departamentul juridic, să vedem cât de legal a fost sau nu întocmit”, a spus Palaz.

Referitor la seringa lipsă, firma furnizoare – Temco – a verificat situaţia şi a constatat, până la urmă, că a fost o „eroare”, aşa că a revenit cu obiectul în cauză de la producător. „Dacă reprezentanţii CJC nu sesizau, trecea timpul şi, cine ştie, se putea ajunge în situaţia imputării seringii vreunui medic...”, a explicat, pentru „Replica” de Constanţa, Claudiu Palaz.

„Încercăm ca până în 2018, când e termen să facem dovada că laboratoarele sunt funcţionale, să remediem şi problema puterii electrice. Vă daţi seama? E absurd. E ca şi cum cineva şi-ar lua plasmă, dar nu e branşat la curent... Cam aşa şi situaţia de faţă. A fost luată aparatură, dar nu s-a preocupat nimeni să vadă dacă poate funcţiona la condiţiile de electricitate existente”, a conchis Palaz. Însă, dificultăţile nu se opresc aici, iar asta pentru că, susţine Palaz, firma care are închiriat un spaţiu pentru cantină a înfundat sistemul de canalizare. „Plăteşte 150 de lei pe lună, iar din cauza faptului că aruncă tot soiul de mizerii necorespunzător, la subsol este jale. Mirosul de acolo răzbate în laboratoare, este ceva insuportabil”, susţine Palaz.

Mai multe declaraţii pe acest subiect - VIDEO, Claudiu Palaz:

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta nu e ala care si-a scris numele pe Touaregul Prefecturii?
2
1
Cine e Palazul Mare asta?
5
1
Spitalul militar este cel mai mizerabil cand interveniti si acolo sa arestati medicii spagari cu clinici private din spagi luate de la bietii bolnavi care trec pe acolo despre mobilierul vechi si gandacii de pe pereti nu va intereseaza sau despre pers.decedate in acel spital despre asistentele nesimtite care vin si dorm inchise in birouri in timp ce bolnavii operati se vaita fara medicamente acolo verificati .
2
0
Ia tras lu Stroe 50000 de euro pentru functia de vice pe care o ocupa.
3
0
Din partea Consiliului judetean, de problemele legate de infrastructura sanitara se ocupau cei doi tiriplici ai lui Nicusor, respectiv Dracomir Cristinel si Darie Christian sau Parpala Boris. Astia ar fi trebuit sa ia masuri si sa rezolve problemele. Secatura de Palaz vrea cu orice pret sa renegocieze el toate contractele si sa mai ia spaga odata, dar asupra matrapazlacurilor acestui machidon stau cu ochi de vultur Stroe Felix si Dumitrache Ion, care sunt foarte bine cunoscuti pentru arghirofilia lor. Palaz ar trebui sa explice cum a reusit, ca bugetar, sa detina 40000 hectare teren agricol?!!
4
0
Dati-o la Mangalia sa o strice doctorii praf de la urgente! daca nu ai zile te duci sigur!Avem numai specimene refuzate de altii:Suciu, Avram, Nicolae.
3
0
Si-a pus berbecul machidon poza de intelectual! Tot oaie proasta esti bai Iorga Palazu!
5
0
consiliul judetean e plin de hoti.Dar sa ne atraga atentia hotul penal palaz e prea mult.Cred ca e invidios.
5
0
legat de examenul de ocupare a posturilor, indiferent de natura lor, am comentat zilele trecute si am intarit modul prin care aceste vor fi ocupare. Am trecut printr-op asatfel de experienta. Aceste concursuri sunt anuntate de fatada si cu scopul de a acoperi incompetenta xcelor ce sunt deja adsmisi. Traim in Romania si trebuie odata pentru totdeuna sa intelegem ce nemernici am ales sa ne conduca, spre locul cu verdeata din cauza atator nevoi, boli si necazuri carora nu le mai putem face fata nici fizic nici psihic si financiar. Cand vor intelege votantii promisiunile ce nu vor fi onorate. Ma
5
0
si dvoastra vreti sa ne faceti pe noi sa credem ca un proiect cu fonduri UE semnat in 2011 nu este finalizat si nici nu se intrevede finalizarea lui in 2017 .....pentru o seringa....pentru sursa de curent....pentru blablablabla. Si proiectul asta a avut o echipa de proiect. NU???? care a luat sute de milioane luna de luna si an dupa an pentru implementarea proiectului. Care supriza, nu a fost niciodata implementat. Dar clase de salarizare din fondurile publice s-au dat catre aparatul administrativ al CJC. Ce naiba de gogosi vi se vand dvoastra acolo de catre subordonatii pe care ii aveti!?!?!
5
0
Daca tot va preocupa "manariile" vechii conduceri a CJC, poate v-ar interesa si "manariile" ale noului CJC. Cea mai mare dintre ele este legata de organizarea si desfasurarea concursului pt ocuparea postului de director financiar de la spitalul judetean. Ieri s-a desfasurat concursul si tot ieri, concurentele au fost "servite" cu subiecte din afara bibliografiei pentru a fi "picate" cu scopul ca actuala directoare - CONDAMNATAPENAL CU EXECUTARE, sa ramana pe post asa oarecum interimar ! De ce ??? Pai va spun eu : sa-i deserveasca interesele CJC si noului manager al spitalului
7
0
Palazu mic cu gura mare cum explica el vrute si nevrute?!? El cu ce se ocupa? El are ceva de facut?
9
0
Acum intelegi dobitocule de ce trebuia dat cu PSD de pamant dupa alegerile locale? Da asta insemna ca tu sa renunti la interesele tale!! Ceea ce nu s-a intamplat, din pacate pentru fraierii care chiar te credeau!
14
1
Iar in acest timp tehnicienii,inginerii capabili sa puna in functiune echipamentul sunt in somaj,pt ca salariile lor de mizerie sunt prea mari sa suporte investitia Toti cei care au cumparat aceste echipamente sunt responsabili Hotia are si ea o limita
11
0
Echipamentele astea au fost luate tocmai de Consiliul Judetean de la firma asta tenco ce tot se ascunde consiliul
9
1
Pe capatana il mai bagati inca odata la bulau dupa ce iese ptr magaria asta cu aparatura medicala.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614