REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Interlop din clanul Băncuţă, implicat într-un scandal pentru păcănele la Brăila

Interlop din clanul Băncuţă, implicat într-un scandal pentru păcănele la Brăila

Replica API 19 ianuarie 2013 | 00:00 3443

A refuzat să restituie trei aparate de jocuri

A refuzat să restituie trei aparate de jocuri

Unul din membrii clanului Băncuţă s-a dat din nou în stambă, de data aceasta pe plaiurile lor de origine, la Brăila, unde a sărit să ia la bătaie un partener de afaceri. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, Jenel Şogor, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Bucureşti, a reclamat joi, 17 ianuarie, la Poliţie, faptul că reprezentanţii unei firme din Brăila refuză să-i restituie trei aparate de jocuri electronice, pe care le dăduse în folosinţă pe baza unui contract de închiriere încheiat între firma sa şi cea a acuzaţilor. Colac peste pupăză, în scenă a apărut şi un personaj dubios, care l-a ameninţat pe bucureştean cu acte de violenţă dacă nu pleacă şi renunţă la "păcănelele" sale.

Potrivit informaţiilor noastre, cei în cauză sunt Mirela Pal, de 37 de ani, din Brăila şi concubinul său, Ion Băncuţă, de 58 de ani, din Constanţa, cel care l-a şi ameninţat pe omul de afaceri bucureştean. Scandalagiul este unul din membrii celebrului clan interlop Băncuţă, care şi-a mutat de ceva ani cortul la Constanţa, ocazie cu care şi-au făcut toţi şi acte pentru noua lor reşedinţă, fapte prezentate în exclusivitate de "Replica" încă din 2010.

Legăturile clanului cu judeţul Constanţa

Ulterior sosirii lor pe litoral, liderul clanului, Cocoş Băncuţă, alături de fiii săi, s-au implicat în mai multe scandaluri cu violenţă şi escrocherii imobiliare. În octombrie 2012, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Cocoş Băncuţă la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor şi ultraj la bunele moravuri, după ce Tribunalul îi aplicase o pedeapsă iniţială de 10 ani. Ion Băncuţă pare să fi rămas să facă naveta dintre Constanţa şi Brăila, pentru a se ocupa de afacerile pe care clanul pe mai avea în oraşul de pe Dunăre. Printre acestea, şi celebrele păcănele, pe care interlopul Băncuţă vrea să le folosească gratis, motiv pentru care a şi sărit la omor când proprietarul acestora şi-a cerut drepturile contractuale. Poliţiştii brăileni au întocmit pe numele constănţeanului Ion Băncuţă şi a concubinei lui dosare penale pentru ameninţare, respectiv, abuz de încredere. Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimat la suma de 13.000 de lei, contravaloarea aparatelor de jocuri.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369