REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

INTERMEDIARII au REDUS tarifele spațiilor de cazare de TEAMĂ să nu rămână GOALE

INTERMEDIARII au REDUS tarifele spațiilor de cazare de TEAMĂ să nu rămână GOALE

Replica API 10 mai 2021 | 00:19 1808

Intermediarii care oferă cazare pe litoral s-au pregătit și în 2021 cu oferte chiar dacă întreaga piață de apartamente de închiriat în regim hotelier e lovită extrem de dur de pandemie. Aceștia au fost nevoiți să reducă cu mult tarifele de cazare pentru a nu rămâne cu unitățile goale. În timpul sezonului estival, cazarea la negru reprezintă o normalitate pentru toată lumea. Deşi anul acesta a fost marcat de apariţia unor noi tulpini ale virusului Sars-CoV-2, dar și creșterea alarmantă a cazurilor și a incidenței, intermediarii care oferă cazare pe litoral nu ratează ocazia de a mai câştiga câţiva bani în plus, fiind gata să negocieze preţul în funcţie de durata sejurului, dar și de numărul de persoane.

Reduceri majore de tarif

Ana Maria deține patru unități de cazare pe care le închiriază în regim hotelier tot timpul anului. Un apartament se află în Năvodari, unul în Mamaia Nord, iar restul în stațiunea Mamaia. Ceasta afirmă că a fost nevoită să scadă din tarif tocmai pentru a nu rămâne în toiul verii cu ele libere. Spre exemplu, pentru apartamentul din Mamaia Nord, aceasta a tăiat mai bine de jumătate comparativ cu anul trecut.

,,Anul trecut am tăiat din tarif, spre exemplu, de la 80-90 euro cât luam pentru o noapte de cazare, anul acesta am fost nevoiți să reducem și mai mult, astfel am decis să lăsăm chiar și la 35-40 de euro. Este foarte grea acestă perioadă,dar nu ne dorim să rămânem cu apartamentele libere în toiul verii. Eu am 4 apartamente pe litoral, unul la Năvodari, unul în Mamaia Nord, restul fiind în stațiunea Mamaia, în diferite locuri. Peste tot s-au înregistrat pierderi, dar cel mai afectat a fost cel din Năvodari.”, a declarat pentru Replica de Constanța.

Prețuri reduse la jumătate pentru apartamentele din Mamaia

La malul mării, pandemia a mai redus din prețul chiriilor, dar oferta este încă una foarte mare. Site-urile specializate, dar și platformele online de vânzări sunt pline cu oferte care mai de care mai atractive. Ce-i drept, și prețul acestora este mai mic comparativ cu anul trecut.

Dacă în anul 2020, un apartament cu două camere, situat în celebrul complex din Mamaia Nord, ajungea să coste și 100 de euro pe noapte, anul acesta lucrurile s-au schimbat. Același apartament, în același complex, a ajuns să se vândă și cu 35 – 40 de euro/noapte.

Toate stațiunile au fost „obligate” să reducă din tarifele de cazare

Povestea cu redusul tarifelor de cazare este prezentă în mai toate stațiunile de la malul mării. La Costinești, spre exemplu, anul trecut, un studio avea tariful de 100 de lei pe noapte, ei bine, anul acesta îl putem închiria și la 50 de lei e noapte, iar acest lucru este valabil în toate stațiunile.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@vrajeala Si cat vrei sa fie gunoiule un apartament de 50m2. Cat o camera de hotel?
0
0
Vreau sa l vad si eu pe fraierul ala care inchiriaza apartament in Mamaia cu 40 de euro. Bateti campii. Fara 90-100 de euro nu exista apartament in Iulie, August.
1
1
Ufff, bine ca am scapat de voucere ca dadeam faliment si nici apartamentul nu mai aveam cu ce sa-l platesc!!! Sa vedem acum cati o sa mai vina pe litoral ca turistii de weekend sunt beizadele de bani gata care au apartamentele lor in mamaia!!!
1
1
Cand schimbi mobilierul la 3 ani si zugravesti sa te gandesti la noi cei din mamaia xa incasam dublu cat tine si la 10 ani schimbam mobilierul Cand iti pleaca chiriasi si nuti plateste intretinerea si toate cele .... te gandesti la mamaia ! Baga tare
4
1
am vandut in Mamaia si am luat in oras. 1800 lei pe luna la 3 camere termen lung. spor la inchiriat frumosilor.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367