REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

INTERSECȚIE PERICULOASĂ în Constanța! Autoritățile ANALIZEAZĂ SITUAȚIA! VIDEO

INTERSECȚIE PERICULOASĂ în Constanța! Autoritățile ANALIZEAZĂ SITUAȚIA! VIDEO

Replica API 27 septembrie 2019 | 01:56 667

Participanții la traficul rutier de la malul mării au ridicat problema întâmpinată pe strada I.L. Caragiale din municipiu, la intersecție cu Ioan Roată, în sensul că se forțează intrarea de pe strada adiacentă pentru a se vira stânga, înspre Casa de Cultură, șoferii tăind astfel două benzi de circulație, pe contrasens, întrucât în zona cu pricina este linie discontinuă. Astfel, spun șoferii, pericolul unei coliziuni este prezent din secundă în secundă. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au precizat că vor efectua verificări.

Situația nu este una nouă, ci de câțiva ani, de când pe I.L. Caragiale s-a trasat linie discontinuă la intersecție cu Ion Roată. Astfel conducătorii auto care rulează pe Ion Roată și vor să vireze stânga pe I.L. Caragiale, înspre Casa de Cultură, sunt nevoiți să taie două benzi de mers, pe contrasens. Iar când participanții la trafic "forțează intrarea", haosul se instalează cu repeziciune. ”În fiecare dimineață am drum în zonă și întâmpin aceeași problemă, în sensul că au fost nenumărate situații în care am evitat o coliziune în ultimul moment. Strada cea mică se numește Ion Roată, din care conducătorii forteaza înspre strada I.L. Caragiale. Dimineața e pur și simplu haos. La mica înțelegere, aș putea spune, sau riști accident, așa că ești forțat să îi lași să treacă. Când, în mod normal, ar fi putut foarte simplu să facă dreapta și să întoarcă pe la Ruși, la 15 metri”, a spus, pentru ”Replica”, un conducător auto. Iar situația este suprinsă foarte bine în imagini. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au precizat că vor efectua verificări cu privire la aspectele semnalate, urmând a formula recomandări către administratorul drumului public în vederea eliminării a unor eventuale deficiențe de sistematizare. Totodată, există posibilitatea propunerii montării unui indicator rutier cu "obligatoriu la dreapta", la ieșire de pe strada Ion Roată. Cât despre reprezentanții Primăriei Constanța, aceștia au menționat că decizia amplasării unei linii discontinue în zonă s-a luat în urmă cu mai mulți ani, pentru a facilita accesul celor de pe strada Ion Roată spre I.L. Caragiale.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiind circulatie la cate masini sa ajuns in oras dimineata si seara e normal nu numai in intersectia sus numita ,dar nu inteleg cu ce sunt de vina machidonii,ca doar mai sunt si alte natii in zona,,,,
0
0
sa darame jegul ala de piata gorbaciov unde e plin de tigani
4
1
blocheaza strada prostalaii care vin din coiciu
4
1
sa ii amendeze pt oprire interzisa
4
2
Lapusneanu cu Suceava! Dezastru, mai ales vara! Taximetristii se baga cu tupeu oprind circulatia spre City mall pana ii lasa cineva sa intre in coloana. Interziceti la stanga de pe Suceava sau faceti giratoriu!
8
0
Cind va rezolva Biroul rutier sesizarea privind intersectia Mihai Viteazu cu Ctin Bratescu. Deja au trecut 6 luni de cind s-a aprobat reorganizarea circulatiei de catre Primarie.
2
0
nu se intampla nimic atat timp cat se respecta marcajele. Pe banda a 2-a e marcaj de OBLIGATORIU la stanga, in consecinta de acolo nu ai voie sa mergi inainte si poate si cel de pe prima banda sa faca stanga
8
1
Ai mare dreptate.Am sesizat si eu de mai multe ori,dar degeaba.Problema este ca nu exista semnalizare decat pe asfalt,dar e greu pt primarie sa puna si un semn de circulatie....care de fapt a fost candva.
8
3
Si la Lapusneanu cu Suceava e la fel. Spunea primaria ca o sa faca un sens giratoriu. Dar cand? Oricum sensurile astea giratorii mai mult incurca. Langa ele sunt treceri de pietoni care blocheaza masinile in intersectie. De circulatia in constanta cred ca se ocupa un specialist in crosetat
12
1
Intersectia nu era periculoasa cand strada ioan roata era infundata spre iesire .....dar administratia mazare a deschis-o spre a facilita accesul la FIVE HOLDING - BRICK ! nu este normal sa fie admis virajul la stanga din i.roata , de aceea se blocheaza si sunt probleme . Domnule fagadau , ce ziceti , erati la brick in 2004 ?????
22
4
Daca aia e intersectie periculoasa cea de la Caraiman cu Mangaliei cum e?!?!
19
0
Ati ajuns sa considerati periculoasa orice rahat de intersectie!!! Vai mama voastra de soferi!!!
16
15
Intersectia B-dul Ferdinand cu sb-dul 1 Decembrie 1918 pe sensul de mers inspre gara - de p;e ambele benzi poti mergi inainte si la stinga. Ce se poate in timpla daca un sofer vrea sa mearga inainte de pe banda a 2-a iar unul de pe banda intii doreste sa faca la stinga.
11
3
Daca lasa-ti comentariile deschise la articolul despre Mezei, ne distram in dimineata asta.
10
3
Si la hasdeu cu lapusneanu e naspa. Un giratoriu ar trebui . Este scoala 12, multe masini intra si ies pe si de pe hasdeu. Daca mai vrea si vreun tont sa intoarca pe lapusneanu...blocaj total.
11
3
Facuta de Mazare sa iasa fraierii de la Brick
39
2
sa faca primaria makidoneasca un bloc in intersectie
39
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218