REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Intervenţii la limită, pentru angajaţii Ambulanţei: doi turişti s-au înecat, alţii au fost la un pas de moarte

Intervenţii la limită, pentru angajaţii Ambulanţei: doi turişti s-au înecat, alţii au fost la un pas de moarte

Replica API 16 august 2014 | 00:00 105

15 august, zi de foc

15 august, zi de foc

Cele peste 30 de grade din termometre nu i-au ţinut pe constănţeni şi pe turişti departe de festivităţiel organizate cu ocazia Zilei Marinei. Până la ora prânzului, vineri, Serviciul de Ambulanţă a intervenit în 12 cazuri, toate în Portul Tomis. La Dispeceratul Serviciului de Ambulanţă au sunat vineri peste 270 de persoane. Pacienţii acuzau dureri abdominale şi vărsături. De asemenea, solicitări au venit şi din celelalte staţiuni. La Costineşti, dar şi în Mamaia, au fost cazuri identice de pericol de înec.

"La Costineşti, o fată de 20 de ani a intrat în panică, a fost în pericol de înec. A fost scoasă la mal de salvamari, era conştientă şi stabilă. Mai mult s-a speriat, nici măcar nu avea tulburări respiratorii. A fost dusă la spital. Şi la Hanul Piraţilor, în Mamaia Sat, aceeaşi situaţie, o femeie înecată, dar conştientă, stabilă, a fost salvată de salvamari", au declarat medicii de la Ambulanţă. O problemă deosebită, tot în Portul Tomis, a fost semnalată la un militar căruia i-a venit rău. În momentul în care a căzut, bărbatul s-a lovit la cap şi a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU). "În Portul Tomis, Serviciul de Ambulanţă Judeţean am avut 12 solicitări de la persoane ce acuzau dureri abdominale, vărsături şi stare de rău. O singură problemă deosebită a fost cazul unui militar ce participa la festivităţile organizate de Ziua Marinei. În urma unei lipotimii, acesta a căzut şi s-a lovit la cap. El fost dus la spital, însă starea sa nu este gravă. În total, la UPU au fost duse trei persoane, un copil cu vărsături, un adult cu lipotimie şi militarul. Restul au fost asistaţi la faţa locului, cu probleme minore", ne-a declarat Adrian Pisică, reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. De asemenea, solicitări au venit şi din celelalte staţiuni. La Costineşti, Eforie, dar şi în Mamaia, au fost două cazuri identice de pericol de înec. "La Costineşti, o fată de 20 de ani, a intrat în panică, a fost în fost în pericol de înec. A fost scoasă la mal de salvamari, era conştientă şi stabilă. Mai mult s-a speriat, nici măcar nu avea tulburări respiratorii. A fost dusă la spital. Şi la Hanul Piraţilor, în Mamaia Sat, aceeaşi situaţie, o femeie înecată, dar conştientă, stabilă, a fost salvată de salvamari", a mai completat Pisică.

Vacanţă tragică pentru doi turişti

Tot vineri paramedicii au intervenit şi în zona Hotelului Central din Mamaia, acolo unde un turist s-a înecat. Salvamarii l-au scos din apă în stare de inconştienţă, iar cadrele medicale au fost nevoite să-l resusciteze, însă acesta a decedat. Un alt turist a pierit la cherhanaua de la Vadu. Echipajele SMURD au intervenit şi în Eforie Nord, acolo unde un alt turist s-a înecat.

Mirela PASCAL, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108