REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

INTERVIU. Constantin Dancu, comandantul IPJ Constanța: ”Se vor face angajări masive”

INTERVIU. Constantin Dancu, comandantul IPJ Constanța: ”Se vor face angajări masive”

Replica API 22 mai 2018 | 00:48 565

Noul comandant al Inspectoratului Județean de Poliția (IPJ) Constanța, comisarul-șef Constantin Dancu, își serbează ziua numelui. În urmă cu câteva zile, fostul ”împuternicit” la comanda IPJ a câștigat, prin concurs, acest post pe care și-l dorea de mulți ani, iar acum așteaptă numirea în funcție. Cu această ocazie am dorit să ne răspundă la câteva întrebări, în cadrul unui interviu.

Reporter: Cum vă simțiți în noua postură, de inspector șef al IPJ Constanța, dat fiind că vă doreați de mult timp acest post de comandă?

Constantin Dancu: Îmi doresc acest lucru încă din 1991, de cât am intrat în Poliție, când am intrat în biroul inspectorului-șef și i-am fost prezentat. Este normal și firesc să vrei să promovezi în viață, să ajungi să conduci instituția în care ai debutat. Mie mi s-a întâmplat lucrul acesta, după 27 de ani de muncă. Încă nu mi-a venit numirea, urmează să-mi vină ca să pot fi inspector-șef ”cu acte în regulă”. Mă simt împlinit.

Reporter: care va fi primul lucru pe care îl veți face în calitate de inspector-șef al IPJ, după numirea în funcție?

Dancu: Mesajul meu este de continuitate, de echipă și să construim.

Reporter: Vă veți împăca cu sindicatele?

Dancu: Eu nu am avut niciodată nimic cu sindicatele. Le respect, sunt conivins că, atâta vreme cât au cele mai sincere intenții, sindicatele sunt benefice în orice colectiv și au rolul lor foarte bun în organizație.

Reporter: Ar fi undeva de lucru mai mult, în vreun compartiment anume, la nivelul Inspectoratului, vreo deficiență care trebuie remediată urgent?

Dancu: Deficiențe sunt ca peste tot, nu este perfect, dar nu sunt deficiențe majore. Cred că, cu o organizare mai bună, o să reușim să readucem la linia de plutire și zonele care acum apreciem noi deocamdată că am avea mici probleme. În urma unor analize am stabilit că sunt anumite zone unde ar trebui să ne implicăm și să lucrăm mai mult.

Reporter: Printre acestea se numără și deficitul de personal?

Dancu: Este indiscutabil. Da, există deficit de personal, dar deocamdată trebuie să facem activitate cu ce avem. Necesită un efort în plus din punctul acesta de vedere. Aș vrea să precizez că, referitor la deficitul de personal, știu că se vor face angajări masive. Avem și noi rolul nostru în a face o selecție și recrutăm viitori polițiști din rândul constănțenilor, atât din mediul urban, cât și din mediul rural. Aici este marea noastră problemă și am să vă spun o statistică: din 29 de polițiști, câți au venit ultima dată, în ultimul lot, unul singur a fost din Constanța, patru au solicitat ei să vină la Constanța, cu intenția de a rămâne aici și să-și facă meseria aici, iar 25 dintre ei, deja după o săptămână de când au început munca, au început să depună rapoarte că vor să plece în locurile unde au domiciliul. În concluzie, ne trebuie oameni din județul Constanța.

Reporter: Ce mesaj aveți pentru colegii dumneavoastră polițiști, în calitate de inspector șef?

Dancu: Eu le mulțumesc pentru că au fost alături de mine până acum, mizez foarte mult pe spiritul de echipă și împreună vom face o treabă foarte bună pentru IPJ Constanța. Le urez mult succes.

Așa cum am precizat și în materialele anterioare, înainte de a fi împuternicit pe funcţia de inspector-şef, Constantin Dancu a deţinut funcţia de comandant al Serviciului Rutier. El a absolvit Facultatea de Mecanică a Universităţi Braşov şi cea de Drept a Universităţii Ovidius. Așa cum a declarat, este în Poliţie din 1991, a deținut funcţia de şef Birou Poliţie Rutieră şi adjunct al Secţiei 1 Poliţie, iar din 2005 a fost numit "definitiv" la conducerea Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, unde a activat până la numirea la comanda IPJ Constanța.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Posesor de limuzine printre care Mercedes alb nr.inmatriculare B 63 YSY vreau sa va scriu ca ma doare in ruc de ce scrieti voi.Tatal meu None Ion este paznic de vanatoare si a adunat cheagul de la italienii care impuscau prepelite.Acum eu am fetite si le trimit la produs si pot sa dau si eu spaga la cei de la circulatie sa am si eu folii pe toate geamurile si chiar pe parbriz.Asta este viata de peste la Cernavoda te plictisesti de moarte.
3
2
Cred ca se refera la echipa lui cu care vrea sa vina...la economic la judiciar la arme ca cu asta nu merg golaniile
3
0
Militienii cand vor intra masiv la parnaie ? Cand se vor respecta legile ? Lotul de militieni spagari de pe Autostrasa Soarelui cand intra la parnaie la Poarta Alba?
3
3
cum iti poti face vila si sa ai masina de lux din salariu de bugetar? ca sincer sunt bugetari care castiga mult mai bine decat un politai si nu i vad avand vile si masini de lux?
9
0
N-am sa inteleg niciodata cum se imbogatesc toti sefii din militie, primarii si alte functii din aparatul bugetar......cea mai smechera combinatie este sa faci afaceri cu statul...ne-ati distrus viitorul nostru, al tinerilor. Rusine, un cuvant de care habar n-aveti
8
0
Dancu un parvenit ???
7
0
Bmw uri vile vacante,din ce?din 3500 ,lei?
13
0
Ne ducem dracu totii ,psd
13
2
La politia Mangalia sa se verifice numirea lui DULCINATU daca a fost facuta corect sau este finul lui CLEASA !!!!!!!!!
7
4
Asta cu adevaru' de mai jos, nu cumva esti Radu de la Frontiera, ca prea te asemeni in vorbire cu el. Bulangiule si frustratule.
4
6
Dancule ai uitat ca institutia in care ai debutat ca inginer a fost, fosta IRTA Constanta si i-ai avut ca si colegipe Tecau si Dincu. Timpul si banii te-au facut sa uiti de unde ai plecat si cat ai calcat pe cadavre ca sa ajungi seful mafiei, scuze al IPJ-ului. La fel ca Popescu Victor iti vei rupe gatul repede.
24
1
Im the best, fuck all the rest!
9
2
La multi ani,sa traiti cu numele si succes in activitate! Fata de dusmanii pe care crezi ca-ti sunt prieteni acest om iti este aproape la nevoie chiar daca in trecut au existat divergente! Respect!
2
19
La multi ani!Dusmanii nu au valoarea dumneavoastra, ei doar latra!Cand lupii tac se aud doar javrele!
5
24
La multi ani!Mult succes in activitate!
4
16
dancule cum facem ca teo ala de la zodiac umbla cu folii negre mereu si nu zice nimeni nimic.De ce asa?Are pile la voi?
22
1
LA MULTI ANI !!!...Dar ce facem cu interlopii din Cernavoda care au toate geamurile limuzinelor acoperite cu folii negre, si parbrizele.Va dau doua numere de inmatriculare B-63 YSY Mercedes de culoare alba si B-50 DWG Audi de culoare neagra. Poate acum cu noua investire veti reusi sa faceti ceva cu acesti derbedei.
15
2
La multi ani !Felicitari si respect !
6
17
LA MULTI ANI DE ZIUA NUMELUI !
3
16
depinde daca sustine oamenii cinstiti din plitie sau apara mafiotii!!!!
16
2
LA HIRSOVA CAND TRECETI SA FACETI ORDINE IN POLITIA NATIONALA ? NU SUNT NICAIERI . NOAPTEA DORM PRIN MASINILE INSTITUTIEI. DOAR POLITIA LOCALA PATRULEAZA SI ISI FAC TREABA.
9
11
o hahalera...nimic nou.
36
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218