REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

INTERVIU Costin Avătavului: Nu aş fi vrut să văd o Românie condusă de Dăncilă în plină pandemie

INTERVIU Costin Avătavului: Nu aş fi vrut să văd o Românie condusă de Dăncilă în plină pandemie

Replica API 2 iunie 2020 | 01:01 2619

Seria interviurilor de la Replica de Constanţa a continuat cu invitatul liberal, consilierul local, Costin Avătavului. Tânărul constănţean a vorbit despre începerea sezonului estival, cum va arăta Constanţa în această vară şi desigur, despre proiectele blocate de PNL în şedinţa de Consiliu Local de vineri, 29 mai.

În prima parte a interviului am vorbit despre cum va arăta sezonul estival în Constanţa, cum arată primele măsuri de relaxare luate de autorităţi şi proiectele blocate de PNL în şedinţa ordinară de Consiliu Local.

Costin Avătavului: Îmi este dor să ies la o cafea

Consilierul local a vorbit şi despre redeschiderea teraselor şi a plajelor.“Pentru constănţeni, turismul este vital. Îmi este dor să merg la o cafea, cu siguranţă cu respectarea măsurilor aflate în vigoare. Noi, constănţenii suntem totodată, dependenţi de plajă, cu toate că ne-am cam săturat de ea, dar ştim că o avem aici lângă noi şi este a noastră”, a spus el.

Mamaia va fi undeva la 80% din potenţialul ei

Costin Avătavului nu a omis să vorbească şi despre cum se va desfăşura acest sezon estival pe litoralul românesc. “Să sperăm că acest sezon va fi bun pentru litoral. Mă gândesc că mulţi români vor prefera să rămână în ţară. Cred că agenţii economici sunt pregătiţi. Eu zic că sunt semne bune pentru acest sezon. Având în vedere că este prima oară când trecem prin aceste măsuri, este normal să mai apară deficienţe de comunicare. Cu siguranţă toate acestea se vor clarifica în timp util şi toată lumea va şti ce va avea de făcut. Cred că staţiunea Mamaia va fi undeva la 80% din potenţialul ei anul acesta”, a mai spus liberalul.

Avătavului: Constănţenii trebuie să înţeleagă că s-a construit haotic

Consilierul local din partea PNL a mai făcut referire în cadrul interviului şi la şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul lunii mai. Acolo, câteva proiecte ce ţineau de construirea unor imobile pe spaţiul verde au fost blocate de liberali. “Este vorba despre proiectele ce fac referire la vânzarea de terenuri şi schimbarea de destinaţie a unor imobile. Acestea au fost cele mai picante subiecte de pe ordinea de zi. Eu am fost dezgustat de aceste hotărâri, mai ales că vorbim de ultima şedinţă de Consiliu Local din acest mandat. Am fost mirat să văd proiecte de hotărâre care vizau vânzarea de spaţiu verde în staţiunea Mamaia. Ştim cu toţii că oraşul se află pe un loc codaş la capitolul spaţiu verde, alocat pe cap de locuitor. Constănţenii trebuie să înţeleagă că s-a construit haotic pe terenurile înstrăinate acum zece ani”, a mai specificat Costin Avătavului.

Mai jos puteţi urmări prima parte a interviului pentru mai multe detalii:

În partea a doua a interviului s-au continuat discuţiile în legătură cu proiectele blocate de către liberali în şedinţa de Consiliu Local dar şi despre divergenţele dintre PSD şi PNL. De asemenea, nu s-a omis dialogul despre sondajele care arată un PNL în scădere cu 14 procente faţă de luna ianuarie a acestui an. În momentul de faţă, PNL se află undeva la 32%, faţă de 46% la începutul anului, înainte de a interveni pandemia de coronavirus.

Costin Avătavului: Noi suntem pentru investiţii, vrem ca oraşul să se dezvolte

Tânărul liberal spune că partidul nu se poziţionează împotriva investiţiilor din oraş, însă acestea trebuie să respecte regulamentele.“Pe lângă proiectele ce vizau aceste vânzări de terenuri, au mai fost câteva proiecte pe care nu am avut plăcerea să le văd pe ordinea de zi. Am dat aviz negativ în comisia juridică pentru proiectul ce viza construirea unor imobile P+8 în Mamaia Nord. Am reuşit să oferim un vot negativ şi în şedinţa de Consiliu Local, iar acesta a fost respins ulterior. Acolo este un teren destul de mare, de 3.000 de metri. La fel, în zona Cleopatra s-a propus pe un teren de 300 de metri să se construiască un bloc P+9. Este vorba despre un spaţiu verde, care este situat în spatele Teatrului de Vară. Am respins şi acest proiect. A mai fost un proiect în zona Caelya, pe plajă, unde un grup sanitar se transforma într-un imobil P+6. Nu se poate face aşa ceva pe plajă. Noi suntem pentru investiţii, ne dorim ca oraşul să se dezvolte. Susţinem investitorii, dar aceştia trebuie să respecte planul urbanistic general”, a mai punctat Avătavului.

Costin Avătavului: Nu suntem în război cu PSD

“Nu suntem în război cu PSD. Avem viziuni diferite cu siguranţă. Vom vota mereu împotrivă acelor proiecte pe care nu le considerăm că se află în favoarea constănţenilor. Sunt foarte multe proiecte iniţiate şi de primar pe care noi le susţinem, legate de locuri de joacă, învăţământ, cultură, dar când vedem că se continuă nişte practici toxice pe care le-am văzut şi în trecut, atunci este normal să intervenim. Cred că este o diferenţă de viziune între cele două partide. Mi se pare normal ca într-o democraţie să fie viziuni diferite. Cred că este sănătos pentru democraţie”, a mai spus consilierul local.

Avătavului: Nu aş fi vrut să văd o Românie condusă de Viorica Dăncilă în plină pandemie

Liberalul a comentat şi scăderea spectaculoasă a PNL în procente, aproximativ 14% faţă de luna ianuarie. “Este un lucru natural ca în momentul în care îţi asumi o guvernare să mai pierzi din popularitate. A fost şi un scor ridicat al PNL în urma alegerilor prezidenţiale şi la europarlamentare la fel. Cred că se vor recupera acele procente pe parcurs. Cu siguranţă stăm mai bine ca PSD la capitolul comunicare. Perioada grea a trecut. A fost o situaţie fără precedent. Este prima oară când s-a întâmplat aşa ceva şi lucrurile au trebuit să fie rezolvate din mers. Nu aş fi vrut să văd o Românie în starea de urgenţă, în plină pandemie, condusă de Viorica Dăncilă”, a mai declarat Costin Avătavului.

Avătavului: Vreau să cred că a trecut vremea acelor politicieni care se află deasupra legii

Cât despre fotografia momentului, în care prim-ministrul României îşi serba ziua de naştere alături de câţiva colegi de partid, chiar în biroul său de la Guvern, Costin Avătavului nu a dorit să comenteze prea mult. “Nu pot să comentez prea multe în legătură cu această poză. Sunt lucruri care nu ar fi trebuit să se întâmple. Eu nu sunt un fumător. Eu zic că ar fi bine să nu se mai repete. Eu vreau să cred că şi cei de la PSD îşi asumau dacă se întâmpla la fel. Vreau să cred că a trecut vremea acelor politicieni care se află deasupra legii”, a mai spus consilierul local din partea PNL.

Mai jos puteţi urmări a doua parte a interviului pentru mai multe detalii:

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218