REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Interviu cu specialistul Florentina Iluță despre procedura de micropigmentare. Ce înseamnă și cum ajută sprâncenele

Interviu cu specialistul Florentina Iluță despre procedura de micropigmentare. Ce înseamnă și cum ajută sprâncenele

Replica API 26 noiembrie 2020 | 00:00 2705

Seriozitate, pasiune și multă muncă – așa a reușit să-și creeze propriul stil. Vorbim despre Florentina Iluță, specialist în micropigmentare, de la care ne-am propus să aflăm ce înseamnă această tehnică, ce presupune și mai ales care este secretul sprâncenelor superbe.

Ce este micropigmentarea?

Micropigmentarea sau machiajul permanent reprezintă introducerea pigmentului cosmetic în piele, cu ajutorul ustensilelor special concepute pentru acest scop.

Sunt sigure ustensile folosite în micropigmentare?

Toate echipamentele utilizate în timpul procedurii sunt sterile și de unică folosință; ne mândrim cu faptul că produsele de curățare și igienizare folosite sunt de nivel superior, starea de curățenie a acestora fiind în concordanță cu cerințele spațiilor medicale. De asemenea, respectăm toate normele impuse de pandemia COVID19.

Cine ar trebui să apeleze la această procedură?

Oricine dorește să se simtă minunat de-a lungul întregii zile. Modul în care ne prezentăm nouă și celorlalți a devenit foarte important pentru fiecare dintre noi, aspectul fizic fiind direct relaționat cu creșterea încrederii de sine, a stimei de sine, a stării de bine generale. La această procedură de micropigmentare apelează atât femeile cât și bărbații care doresc conturarea, evidențierea trasăturilor frumoase, uneori corectarea unor sprâncene inegale sau a altor inegalități ale feței, sprâncenele având o importanță majoră în menținerea echilibrului și a expresivității feței.

Care este diferența între micropigmentarea sprâncenelor și tatuarea lor cu pigmenți de corp ?

Micropigmentarea și machiajul permanent reprezintă același lucru, însă multă lume confundă machiajul permanent cu pigmenții folosiți în tatuajele corporale.

Diferența dintre cele două o face consistența pigmentului folosit și tehnică folosită, astfel:

(1) pigmentul pe care îl folosim în micropigmentare are dimensiunea particulelor mult mai mică față de pigmentul pentru corp, oferind un aspect natural;

(2) pigmentul pe care îl folosim în micropigmentare se estompează în timp, de aceea recomandăm împrospătarea culorii la aproximativ la fiecare 12-18 luni;

(3) pigmenții folosiți în tatuajele corporale sunt mai denși, rezistă mai mult în timp, dar nu pot redă naturalețea pe care o oferă micropigmentarea.

Ce este micropigmentarea sprâncenelor ?

Micropigmentarea sprâncenelor reprezintă introducerea pigmentului cosmetic la nivelul pielii, mai exact între epidermis si dermis, cu ajutorul aparatului electric de micropigmentare sau al penului de microblading.

Această procedură afectează sprânceana naturală?

Această tehnică folosită corect nu afectează sprânceana natuarală nici în timpul procedurii, nici după terminarea ei, astfel încât sprânceana își va păstra forma inițială.

Cum știm să alegem pigmentul corect, forma sprâncenelor sau tehnică potrivită ?

Ca artiști PMU avem nevoie de flexibilitate în pigmenții noștri. După cum știm cu toții, structurile faciale suferă transformări cauzate de factori diverși, precum îmbătrânire, fluctuație de greutate, accidente vasculare cerebrale, paralizie, ticuri, diferite afecțiuni medicale, de aceea pigmenții speciali utilizați în micropigmentare se estompează în timp, având rolul de a se alinia cerințelor diferitelor stadii ale vieții, diferitelor situații care pot să apară. Deși se estompează ușor, pigmentul cosmetic arată frumos și după un an de la tratamentul inițial, mai deschis într-adevăr, însă își păstrează tonul de culoare inițial, de aceea alegerea pigmentilor este foarte importantă în micropigmentarea sprâncenelor, știut fiind faptul că multe game de pigmenți arată bine pentru 3-4 luni, apoi migrează în roșu sau albastru sau verde.

Ce se întamplă dacă rezultatul final al micropigmentarii nu este cel dorit?

Forma sprâncenelor și tehnica de micropigmentare aleasă corect ne vor contura trăsăturile și vor corecta eventualele imperfecțiuni, aleasă greșit sau efectuată de persoane neavizate, această tehnică poate să înrăutățească aspectul fizic, poate să ofere feței un aspect trist sau mirat, sau mai mult, poate accentua imperfecțiunile chipului.

Practica din cabinet mi-a arătat că tot mai mulți clienți, în căutarea unui preț mai mic apelează la persoane neavizate pentru efectuarea procedurii de micropigmentare a sprâncenelor, iar costul total final de îndepărtare a efectelor tehnicii prost efectuate depășește uneori și de patru ori costul inițial al micropigmentării.

În profesia noastră prețul reflectă calitatea. Avem cliente în cabinet care din dorința de a economisi 200 lei au apelat la persoane neavizate- facem tot ce putem să le ajutăm, în unele cazuri corecțiile pot fi folosite, în alte cazuri este recomandată îndepărtarea totală. Aceste proceduri necesită timp, costuri, sunt neplăcute și conduc de cele mai multe ori la modificări importante ale dispoziției și afectului în ceea ce-i privește pe clienți.

Ce este microblading-ul ?

Microblading reprezintă tehnică de micropigmentare manuală a sprâncenelor, fiind cunoscută și sub numele de Feather Touch Brows, Feathering, 3D Brows, Spranceane Broderie, Sprâncene fir cu fir. Pigmentul este depus în stratul epidermic al pielii cu ajutorul unui microblade/pen steril sau de unică folosință, care introduce pigment pentru a crea linii care imită aspectul și textura firului de păr natural al sprâncenei, oferind sprâncenei un aspect natural .

Cum se îngrijesc sprâncenele după tratamentul de micropigmentare?

Îngrijirea sprâncenelor până la vindecarea lor este la fel de importantă ca procedura de micropigmentare în sine. În general se recomandă o crema specială ce se aplica pe zona pe care s-a efectuat tratamentul de micopigmentare, o dată sau de două ori pe zi.

Practica în cabinet mi-a arătatcă fiecare persoană este diferită și se vindecă diferit, de aceea recomand comunicare constantă cu tehnicianul în perioada de vindecare. Aftercare-ul recomandat este personalizat pe nevoile și reacțiile pielii fiecărui client.

Care este trend-ul în materie de sprâncene în acest sezon de toamna-iarnă?

Trendul sprâncenelor sunt sprâncenele fluffy, unde firele sunt ușor ridicate, mai dezordonate. Nu mai urmărim un tipar fix, ceea ce de altfel ne oferă și un look foarte natural.

Recomand pentru sprâncene alegerea unor pigmenți mai deschiși la culoare, eventual cu un ton mai deschis decât suntem obișnuiți, întrucât în acest sezon se poartă foarte mult pigmenți cu o baza mai neutră care conferă feței un aspect tânăr, proaspăt .

Mai multe detalii despre Florentina puteți găsi pe pagina de facebook https://www.facebook.com/MyELiteCosmetic/ sau pe https://www.myelitecosmetic.com

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367